Graffiti op NS-trein in Haarlem, foto: Politie

Politie zet foto van graffitispuiter NS-treinen online

De politie heeft de foto van een graffitispuiter online gezet die in Haarlem zeventien NS-treinen heeft beklad. De treinen werden ook beschadigd. De politie had de dader een ultimatum gegeven om zich voor 1 november te melden, voordat ze de foto online zou zetten. Omdat hij zich nog niet heeft gemeld, is de foto gepubliceerd.

De vernieling vond in juli van dit jaar plaats. In de verf zat een soort zuur, waardoor ook de onderliggende verf van de treinen zelf werd beschadigd. Volgens NS bedraagt de schade ongeveer vier ton. De man gebruikte de letters WAU als ‘handtekening’.

Signalement

De verdachte is een blanke man van ongeveer 30 tot 35 jaar oud en is ongeveer 1.80 lang. Hij heeft donker haar en normaal postuur. Hij droeg een zwarte jas, blauwe broek en grijskleurige handschoenen. Zwarte schoenen met witte zolen en een zilverkleurig horloge met metalen band om de linker pols.

Graffitispuiter NS-treinen, foto: Politie

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.