Passagierstrein Deutsche Bahn, S-Bahn Wunstorf-Bremen

Treinverkeer Duitsland gestremd door storm Herwart

Deutsche Bahn heeft op meerdere trajecten in Noord- en Midden-Duitsland het treinverkeer stilgelegd. Door de storm Herwart zijn bomen op het spoor gewaaid en de bovenleiding terechtgekomen. Daardoor kunnen er geen treinen rijden tussen Hamburg en Westerland, Hamburg en Kiel en tussen Hamburg Rostock en Stralsund. Daarnaast rijden er minder regionale treinen in Sleeswijk-Holstein, Brandenburg en Nedersaksen.

Deutsche Bahn meldt maandagochtend dat tussen Hanover en Berlijn, Hannover en Magdeburg, Berlijn en Dresden en Münster (Westf) en Norddeich weer lange afstandstreinen rijden. Vanwege de omvang van de schade kan het voorkomen dat er minder treinen rijden. Vanaf ongeveer 14.00 uur zullen er tussen Hamburg en Berlijn weer de eerste langafstandstreinen rijden. Deutsche Bahn zet extra personeel in op treinstations om reizigers te informeren.

Stormschade

NOS meldde afgelopen weekend dat in Hamburg de Elbe buiten zijn oevers is getreden, waardoor straten blank zijn komen te staan. De brandweer riep vanwege de vele meldingen de noodtoestand uit. Dat betekent dat alle vrijwillige brandweermensen mee moeten helpen met het opruimen van de stormschade.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Treinverkeer Duitsland gestremd door storm Herwart | SpoorPro.nl
Passagierstrein Deutsche Bahn, S-Bahn Wunstorf-Bremen

Treinverkeer Duitsland gestremd door storm Herwart

Deutsche Bahn heeft op meerdere trajecten in Noord- en Midden-Duitsland het treinverkeer stilgelegd. Door de storm Herwart zijn bomen op het spoor gewaaid en de bovenleiding terechtgekomen. Daardoor kunnen er geen treinen rijden tussen Hamburg en Westerland, Hamburg en Kiel en tussen Hamburg Rostock en Stralsund. Daarnaast rijden er minder regionale treinen in Sleeswijk-Holstein, Brandenburg en Nedersaksen.

Deutsche Bahn meldt maandagochtend dat tussen Hanover en Berlijn, Hannover en Magdeburg, Berlijn en Dresden en Münster (Westf) en Norddeich weer lange afstandstreinen rijden. Vanwege de omvang van de schade kan het voorkomen dat er minder treinen rijden. Vanaf ongeveer 14.00 uur zullen er tussen Hamburg en Berlijn weer de eerste langafstandstreinen rijden. Deutsche Bahn zet extra personeel in op treinstations om reizigers te informeren.

Stormschade

NOS meldde afgelopen weekend dat in Hamburg de Elbe buiten zijn oevers is getreden, waardoor straten blank zijn komen te staan. De brandweer riep vanwege de vele meldingen de noodtoestand uit. Dat betekent dat alle vrijwillige brandweermensen mee moeten helpen met het opruimen van de stormschade.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.