Chaos op het treinstation in Tilburg vanwege een losgeraakt treinstel

Intercity verliest treinstel met passagiers in Gilze-Rijen

Een treinstel met passagiers is donderdagochtend losgeraakt van een NS Intercitytrein bij Gilze-Rijen. De trein was op weg van Roosendaal naar Zwolle. Doordat de koppeling tussen de treinstellen losschoot, sloeg het automatische remsysteem aan. Volgens NS leverde dit geen gevaar voor reizigers op. 

Een woordvoerder van NS verklaart tegenover BN DeStem dat de machinist de twee treinstellen wist te koppelen, zodat de Intercity de weg kon vervolgen naar Tilburg. Het treinstel is uit de dienstregeling genomen voor nadere inspectie. Vanwege het incident vielen verschillende treinen tussen Tilburg en Breda uit. Dit zorgde voor een chaos op treinstation Tilburg (zie foto).

Koppeling treinstellen

Het komt vaker voor dat de koppeling van treinstellen losschiet. Vorige week verloor een passagierstrein van de Belgische spoorvervoerder NMBS nog meerdere wagons met passagiers. Bij het voorval vielen geen gewonden.

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.