Reizigers zitten vast in Intercity Direct, foto: Erik Eggens

Rover: trage evacuatie reizigers uit spoortunnel onacceptabel

Het is onacceptabel dat reizigers dinsdagavond pas na twee uur zijn geëvacueerd uit een Intercity Direct-trein die in de HSL-tunnel bij Rotterdam was stilgevallen. Dat zegt reizigersorganisatie Rover die NS om opheldering heeft gevraagd.

Dinsdagavond viel een Intercity Direct stil in de HSL-tunnel bij Rotterdam. Omdat dit al vaker is voorgekomen op de hogesnelheidslijn had Rover verwacht dat NS inmiddels “wel in staat was om een gestrande trein onmiddellijk weg te slepen”. “Iedere keer wordt beterschap beloofd, dan komt het volgende incident en blijkt NS niets geleerd te hebben”, schrijft Rover-voorzitter Arriën Kruyt aan NS.

Strandingen treinen

Na eerdere treinstrandingen op de HSL zijn diverse verbetermaatregelen genomen in het kader van een programma Gestrande Treinen, zoals het gereed houden van een wegsleeplocomotief in Rotterdam en verbeteringen in het alarmeringsproces. Rover wil van NS weten waarom het desondanks nu toch weer twee uur heeft geduurd om tot evacuatie over te gaan. Kruyt waarschuwt de NS dat de vele incidenten schadelijk zijn voor het vertrouwen in de trein en in de NS als vervoerder op de hogesnelheidslijn.

Foto: Erik Eggens

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.