Flirt-trein Stadler NS

Eerste Flirt-treinen rijden mee in dienstregeling NS

Vier nieuwe NS-Sprinters van het type Flirt rijden sinds afgelopen zondag in de nieuwe dienstregeling van de NS. De Flirt-treinen van fabrikant Stadler worden gefaseerd ingezet om de impact van eventuele kinderziektes te beperken. Het is de bedoeling dat vanaf 28 december in totaal 24 nieuwe Sprinters op het Nederlandse spoor rijden, met in totaal 6.700 zit- en staplaatsen.

Reizigers kunnen de nieuwe Sprinter in eerste instantie tegenkomen op de spoortrajecten Arnhem – Ede-Wageningen en Den Bosch – Oss. In de loop van 2017 stromen de overige Flirt-Sprinters in. Het totaal van 58 Sprinters levert dan 16.100 extra zit- en staplaatsen op. In de afgelopen maanden hebben de Sprinters met succes proefgereden en zijn machinisten, conducteurs en monteurs opgeleid. De firma Ricardo was verantwoordelijk voor de uitgebreide testcampagne en de certificering van de nieuwe Sprinters.

Nieuwe treinen

Ook tussen Gouda en Alphen aan de Rijn rijdt NS sinds zondag met nieuwe treinen. Deze rijdt NS onder het keurmerk R-net in opdracht van de provincie Zuid-Holland. De grijs-rode treinen stoppen onderweg op elk tussengelegen station.

SpoorPro nam in april van dit jaar een kijkje in de nieuwe Flirt-treinen in de werkplaats van NedTrain in Maastricht en maakte een fotoreportage. Daarbij bleek dat de Flirt-treinen in vergelijking met andere NS-treinen grote ramen te hebben, zowel voor de reizigers als de machinist. Anders dan bij de SLT-treinen hebben de machinisten nu zijruiten.

Lees ook:

NS-machinisten blij met ‘bok’ nieuwe Flirt-treinen

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eerste Flirt-treinen rijden mee in dienstregeling NS | SpoorPro.nl
Flirt-trein Stadler NS

Eerste Flirt-treinen rijden mee in dienstregeling NS

Vier nieuwe NS-Sprinters van het type Flirt rijden sinds afgelopen zondag in de nieuwe dienstregeling van de NS. De Flirt-treinen van fabrikant Stadler worden gefaseerd ingezet om de impact van eventuele kinderziektes te beperken. Het is de bedoeling dat vanaf 28 december in totaal 24 nieuwe Sprinters op het Nederlandse spoor rijden, met in totaal 6.700 zit- en staplaatsen.

Reizigers kunnen de nieuwe Sprinter in eerste instantie tegenkomen op de spoortrajecten Arnhem – Ede-Wageningen en Den Bosch – Oss. In de loop van 2017 stromen de overige Flirt-Sprinters in. Het totaal van 58 Sprinters levert dan 16.100 extra zit- en staplaatsen op. In de afgelopen maanden hebben de Sprinters met succes proefgereden en zijn machinisten, conducteurs en monteurs opgeleid. De firma Ricardo was verantwoordelijk voor de uitgebreide testcampagne en de certificering van de nieuwe Sprinters.

Nieuwe treinen

Ook tussen Gouda en Alphen aan de Rijn rijdt NS sinds zondag met nieuwe treinen. Deze rijdt NS onder het keurmerk R-net in opdracht van de provincie Zuid-Holland. De grijs-rode treinen stoppen onderweg op elk tussengelegen station.

SpoorPro nam in april van dit jaar een kijkje in de nieuwe Flirt-treinen in de werkplaats van NedTrain in Maastricht en maakte een fotoreportage. Daarbij bleek dat de Flirt-treinen in vergelijking met andere NS-treinen grote ramen te hebben, zowel voor de reizigers als de machinist. Anders dan bij de SLT-treinen hebben de machinisten nu zijruiten.

Lees ook:

NS-machinisten blij met ‘bok’ nieuwe Flirt-treinen

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.