Coradia iLint, Alstom

Alstom schrijft zwarte cijfers door buitenlandse orders

De Franse treinfabrikant Alstom heeft in het eerste half jaar van 2016 een nettowinst van 128 miljoen euro geboekt, tegenover een verlies van 57 miljoen euro vorig jaar. De fabrikant haalde in de afgelopen zes maanden een aantal grote buitenlandse opdrachten binnen.

Zo haalde de treinenbouwer twee contracten binnen voor een nieuwe generatie Avelia hogesnelheidstrein in de Verenigde Staten en kreeg de opdracht om een metrolijn in Dubai te verlengen. Daarnaast gaat Alstom regionale treinen (Coradia Lint) bouwen voor Nederland en Duitsland leveren, hogesnelheidstreinen voor Italië en metro’s voor Peru. In eigen land kampt Alstom met tegenvallende orders, maar door de buitenlandse opdrachten wist het bedrijf toch zwarte cijfers te schrijven.

Omzet

Alstom zag zijn omzet in het eerste half jaar van 2016 met 8 procent stijgen tot 3,6 miljard euro. Het orderboek groeide tot 33,6 miljard euro.

In september kondigde de treinfabrikant nog aan een fabriek in Frankrijk te sluiten vanwege de teruglopende binnenlandse opdrachten. De Franse regering, die twintig procent van de aandelen van Alstom bezit, kondigde daarop aan een forse bestelling te plaatsen om de fabriek te redden.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Alstom schrijft zwarte cijfers door buitenlandse orders | SpoorPro.nl
Coradia iLint, Alstom

Alstom schrijft zwarte cijfers door buitenlandse orders

De Franse treinfabrikant Alstom heeft in het eerste half jaar van 2016 een nettowinst van 128 miljoen euro geboekt, tegenover een verlies van 57 miljoen euro vorig jaar. De fabrikant haalde in de afgelopen zes maanden een aantal grote buitenlandse opdrachten binnen.

Zo haalde de treinenbouwer twee contracten binnen voor een nieuwe generatie Avelia hogesnelheidstrein in de Verenigde Staten en kreeg de opdracht om een metrolijn in Dubai te verlengen. Daarnaast gaat Alstom regionale treinen (Coradia Lint) bouwen voor Nederland en Duitsland leveren, hogesnelheidstreinen voor Italië en metro’s voor Peru. In eigen land kampt Alstom met tegenvallende orders, maar door de buitenlandse opdrachten wist het bedrijf toch zwarte cijfers te schrijven.

Omzet

Alstom zag zijn omzet in het eerste half jaar van 2016 met 8 procent stijgen tot 3,6 miljard euro. Het orderboek groeide tot 33,6 miljard euro.

In september kondigde de treinfabrikant nog aan een fabriek in Frankrijk te sluiten vanwege de teruglopende binnenlandse opdrachten. De Franse regering, die twintig procent van de aandelen van Alstom bezit, kondigde daarop aan een forse bestelling te plaatsen om de fabriek te redden.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.