NedTrain, onderhoud, werkplaats, Leidschendam, treinen, NS

Chroom-6 slachtoffers willen Tilburg aansprakelijk stellen

Een advocaat, die namens een lotgenotengroep van 27 mensen die bij NedTrain in Tilburg aan treinen  hebben gewerkt optreedt, wil de gemeente aansprakelijk stellen in de Chroom-6 kwestie. De gemeente Tilburg zegt dat er pas uitspraken over de aansprakelijkheid kunnen worden gedaan als het wetenschappelijk onderzoek is afgerond. De advocaat wil daar echter niet op wachten. Het onderzoek is naar verwachting september volgend jaar afgerond.

Chroom-6 komt voor in verflagen van sommige oude treinen van NS of sommige onderdelen van treinen. Het werd door fabrikanten gebruikt vanwege de hechtende eigenschappen. Herhaalde of langdurige blootstelling aan Chroom-6 kan de huid overgevoelig maken, astma veroorzaken, beschadiging van de nieren leiden en zelfs kankerverwekkend zijn.

Museumtreinen

In mei van dit jaar werd bekend dat naast het NedTrain-personeel ook medewerkers uit de regio mogelijk in aanraking gekomen met Chroom-6. Het gaat om ongeveer 580 mensen die tijdens een re-integratietraject bij NedTrain aan treinen hebben gewerkt die bestemd waren voor het Spoorwegmuseum. Zij werkten tussen 2004 en 2011 aan de voertuigen.

De deelnemers aan het traject hebben museumtreinen geschuurd en soms met de roller geverfd. De giftige stof zat in de verflagen van de voertuigen. De advocaat wil dat mensen met aantoonbare gezondsheidsproblemen nu alvast een vergoeding krijgen, zo meldt het Brabants Dagblad.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Chroom-6 slachtoffers willen Tilburg aansprakelijk stellen | SpoorPro.nl
NedTrain, onderhoud, werkplaats, Leidschendam, treinen, NS

Chroom-6 slachtoffers willen Tilburg aansprakelijk stellen

Een advocaat, die namens een lotgenotengroep van 27 mensen die bij NedTrain in Tilburg aan treinen  hebben gewerkt optreedt, wil de gemeente aansprakelijk stellen in de Chroom-6 kwestie. De gemeente Tilburg zegt dat er pas uitspraken over de aansprakelijkheid kunnen worden gedaan als het wetenschappelijk onderzoek is afgerond. De advocaat wil daar echter niet op wachten. Het onderzoek is naar verwachting september volgend jaar afgerond.

Chroom-6 komt voor in verflagen van sommige oude treinen van NS of sommige onderdelen van treinen. Het werd door fabrikanten gebruikt vanwege de hechtende eigenschappen. Herhaalde of langdurige blootstelling aan Chroom-6 kan de huid overgevoelig maken, astma veroorzaken, beschadiging van de nieren leiden en zelfs kankerverwekkend zijn.

Museumtreinen

In mei van dit jaar werd bekend dat naast het NedTrain-personeel ook medewerkers uit de regio mogelijk in aanraking gekomen met Chroom-6. Het gaat om ongeveer 580 mensen die tijdens een re-integratietraject bij NedTrain aan treinen hebben gewerkt die bestemd waren voor het Spoorwegmuseum. Zij werkten tussen 2004 en 2011 aan de voertuigen.

De deelnemers aan het traject hebben museumtreinen geschuurd en soms met de roller geverfd. De giftige stof zat in de verflagen van de voertuigen. De advocaat wil dat mensen met aantoonbare gezondsheidsproblemen nu alvast een vergoeding krijgen, zo meldt het Brabants Dagblad.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.