Treinongeluk, Puglia, botsing (bron: ANP)

Tientallen doden en gewonden bij treinbotsing in Italië

Twee treinen zijn in Italië frontaal op elkaar gebotst. Hierbij zijn meer dan twintig doden en tientallen gewonden gevallen. Volgens de Italiaanse krant La Repubblica vrezen de hulpdiensten dat dit aantal nog verder zal oplopen. Onder de doden zou zich ook de machinist van een van de treinen bevinden. 

Het ongeval vond om circa 11.00 uur plaats in de regio Puglia, in het zuiden van Italië. Er is veel ravage aan beide treinen en de voorkanten van de treinen zijn volledig vernield. Ook bevinden er zich nog slachtoffers in de treinen. De hulpdiensten zijn massaal uitgetrokken. Het bevrijden van alle inzittenden zou echter lastig zijn.

Oorzaak

Over de oorzaak van het ongeluk, is nog geen uitspraak gedaan. Het ongeluk heeft plaatsgevonden tussen de twee Italiaanse plaatsen Corato en Andria. Het gaat hier om een enkel spoor, waar normaliter ongeveer 200 treinen per dag over rijden. Vooral veel studenten zouden van deze lijn gebruikmaken en volgens La Repubblica zitten deze treinen rond de tijd van het ongeluk gewoonlijk vol met passagiers. Het AD meldt nu al dat de treinen niet op volle snelheid reden.

De Italiaanse premier, Matteo Renzi en de burgemeester van Corato hebben hun afschuw uitgesproken over deze gebeurtenis. Er zal een onderzoek worden verricht naar de gebeurtenis om duidelijkheid te krijgen over deze botsing, maar de hulpdiensten hebben vooralsnog aangegeven dat het de eerste prioriteit heeft om alle slachtoffers te helpen.

Auteur: Inge Jacobs

Inge is redacteur van SpoorPro en vaste redacteur van OVPro, het vakblad voor OV-professionals.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.