Passagierstrein NMBS

Spooktrein NMBS rijdt 12 kilometer zonder machinist

Een lege trein van de Belgische spoorvervoerder NMBS heeft donderdagavond een afstand van 12 kilometer afgelegd zonder machinist. Dat gebeurde tussen de stations van Landen en Tienen. De trein rolde in Landen langzaam weg toen de bestuurder was uitgestapt. In het station van Tienen sprong een andere machinist op de langzaam rijdende trein en bracht deze tot stilstand. Dat meldt dagblad De Standaard.

Volgens de NMBS was er vanwege de lage snelheid van de trein en de ontruiming van het station van Tienen op geen enkel moment een gevaar voor reizigers. Het is nog onduidelijk hoe de trein zonder bestuurder kon gaan rijden.

Inspectie trein

De machinist merkte donderdagavond tijdens de rit naar Leuven dat er een defect was aan de bewuste trein. Op dat moment zaten er geen reizigers in de trein. Hij stopte de trein in het station van Landen en stapte uit. Toen de bestuurder de trein aan het inspecteren was, begon die plotseling met lage snelheid te rijden.

De spoormedewerkers schakelde zijn collega’s in die voorzorgsmaatregelen troffen. Zo werden de seinen voor de trein op groen gezet en werd er een spoor gereserveerd voor de trein in het station van Tienen dat werd ontruimd. De andere machinist kon vervolgens op de rijdende trein springen om die te stoppen.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Spooktrein NMBS rijdt 12 kilometer zonder machinist | SpoorPro.nl
Passagierstrein NMBS

Spooktrein NMBS rijdt 12 kilometer zonder machinist

Een lege trein van de Belgische spoorvervoerder NMBS heeft donderdagavond een afstand van 12 kilometer afgelegd zonder machinist. Dat gebeurde tussen de stations van Landen en Tienen. De trein rolde in Landen langzaam weg toen de bestuurder was uitgestapt. In het station van Tienen sprong een andere machinist op de langzaam rijdende trein en bracht deze tot stilstand. Dat meldt dagblad De Standaard.

Volgens de NMBS was er vanwege de lage snelheid van de trein en de ontruiming van het station van Tienen op geen enkel moment een gevaar voor reizigers. Het is nog onduidelijk hoe de trein zonder bestuurder kon gaan rijden.

Inspectie trein

De machinist merkte donderdagavond tijdens de rit naar Leuven dat er een defect was aan de bewuste trein. Op dat moment zaten er geen reizigers in de trein. Hij stopte de trein in het station van Landen en stapte uit. Toen de bestuurder de trein aan het inspecteren was, begon die plotseling met lage snelheid te rijden.

De spoormedewerkers schakelde zijn collega’s in die voorzorgsmaatregelen troffen. Zo werden de seinen voor de trein op groen gezet en werd er een spoor gereserveerd voor de trein in het station van Tienen dat werd ontruimd. De andere machinist kon vervolgens op de rijdende trein springen om die te stoppen.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.