Treinramp, Bad Aibling in Duitsland

Menselijke fout oorzaak van treinongeluk Duitsland

Foto: ANP voor eenmalig gebruik

Een menselijke fout is de oorzaak van de treinramp vorige week in Bad Aibling in de Duitse deelstaat Beieren. Uit onderzoek van Justitie blijkt dat de treindienstleider een signaal heeft afgegeven dat hij niet had mogen geven. Een poging om de fout te herstellen met een noodsignaal te slaan mislukte. Dat meldt het Duitse weekblad Der Spiegel.

Er is een onderzoek naar de treindienstleider gestart voor doodslag en zware mishandeling. De spoormedewerkers is niet gearresteerd, omdat daar volgens Justitie geen aanleiding voor is. Het zou om nalatigheid gaan, niet om opzet. Er is geen sprake van technisch falen.

Treinramp

Bij de treinramp botsten twee passagierstreinen met in totaal 150 mensen aan boord frontaal op elkaar. Dat gebeurde op een enkelsporig traject tussen Holzkirchen en Rosenheim. In totaal kwamen er elf mensen om en raakten ongeveer 80 mensen gewond, waarvan 20 zwaargewond. Onder de vier omgekomen spoormedewerkers zijn de twee machinisten van spoorvervoerder Meridian, een dochteronderneming van Transdev.

Het herstel van de zwaar beschadigde spoorlijn is nog in volle gang en duurt nog zeker tot het einde van de week. Over een lengte van 120 meter moeten rails en dwarsliggers worden vervangen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.