Ontspoorde hogesnelheidstrein TGV in Frankrijk

‘Hogesnelheidstrein TGV ontspoorde door te hoge snelheid’

De hogesnelheidstrein TGV die zaterdag in de buurt van de Franse stad Straatsburg ontspoorde, reed met een te hoge snelheid. Dat heeft de Franse minister Ségolène Royal van Milieu gezegd. Bij het ongeluk kwamen volgens Franse media minstens 11 personen om het leven en raakten 37 gewond, waarvan er 11 in kritiek toestand verkeren.

Zaterdag voerden treintechnici een testrit uit op een nieuw deel van de hogesnelheidslijn dat nog niet in gebruik was genomen. Dit traject verbindt de Baurecourt (Moselle) met Vendenheim. Het ging om toezichthouders en technici van spoorwegmaatschappij SNCF die verantwoordelijk zijn voor de laatste tests voordat de lijn zou worden goedgekeurd.

Testrit

De hogesnelheidstrein ontspoorde en kwam in het Marne-Rijnkanaal terecht. Omdat het om een testrit ging zaten er alleen treintechnici in het voertuig met hun familieleden, waaronder kinderen. Het is nog onbekend of er ook kinderen bij het ongeluk zijn omgekomen.De Franse autoriteiten meldden dat er geen verband is met de aanslagen in Parijs.

Volgens Franse media gaat het om het derde grote treinongeluk in drie jaar tijd na die van Brétigny-sur-Orge (7 doden in 2013) en Denguin (veertig gewonden in 2014).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Hogesnelheidstrein TGV ontspoorde door te hoge snelheid’ | SpoorPro.nl
Ontspoorde hogesnelheidstrein TGV in Frankrijk

‘Hogesnelheidstrein TGV ontspoorde door te hoge snelheid’

De hogesnelheidstrein TGV die zaterdag in de buurt van de Franse stad Straatsburg ontspoorde, reed met een te hoge snelheid. Dat heeft de Franse minister Ségolène Royal van Milieu gezegd. Bij het ongeluk kwamen volgens Franse media minstens 11 personen om het leven en raakten 37 gewond, waarvan er 11 in kritiek toestand verkeren.

Zaterdag voerden treintechnici een testrit uit op een nieuw deel van de hogesnelheidslijn dat nog niet in gebruik was genomen. Dit traject verbindt de Baurecourt (Moselle) met Vendenheim. Het ging om toezichthouders en technici van spoorwegmaatschappij SNCF die verantwoordelijk zijn voor de laatste tests voordat de lijn zou worden goedgekeurd.

Testrit

De hogesnelheidstrein ontspoorde en kwam in het Marne-Rijnkanaal terecht. Omdat het om een testrit ging zaten er alleen treintechnici in het voertuig met hun familieleden, waaronder kinderen. Het is nog onbekend of er ook kinderen bij het ongeluk zijn omgekomen.De Franse autoriteiten meldden dat er geen verband is met de aanslagen in Parijs.

Volgens Franse media gaat het om het derde grote treinongeluk in drie jaar tijd na die van Brétigny-sur-Orge (7 doden in 2013) en Denguin (veertig gewonden in 2014).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.