Treinbotsing, Linkebeek, België

Treinbotsing België veroorzaakt door herfstbladeren op spoor

In het Belgische Linkebeek is maandagmiddag een werktrein in botsing gekomen met een reizigerstrein. Daarbij zijn ongeveer zestien personen lichtgewond geraakt. Het treinongeluk werd veroorzaakt door bladeren op het spoor. Dat heeft de Belgische justitie bekendgemaakt.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Treinbotsing België veroorzaakt door herfstbladeren op spoor”

Frederick Gerards|08.11.14|15:57

Ik vind dit toch wel een erg goedkope manier, de natuur de schuld geven van de ernstige beperkingen die het Belgische spoor kent. Steeds meer Nederlandse machinisten geven hun Belgische bevoegdheden op, omdat het iedere dag 10-tallen keren fout gaat in Belgie.
Incidenten worden verdoezeld om het aantal rood-sein passages op papier lager te houden dan ze daadwerkelijk zijn. Schattingen hebben het over meer dan 2000 onterecht rood-sein passages in Vlaams-België. Zeer ernstig daar.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Treinbotsing België veroorzaakt door herfstbladeren op spoor | SpoorPro.nl
Treinbotsing, Linkebeek, België

Treinbotsing België veroorzaakt door herfstbladeren op spoor

In het Belgische Linkebeek is maandagmiddag een werktrein in botsing gekomen met een reizigerstrein. Daarbij zijn ongeveer zestien personen lichtgewond geraakt. Het treinongeluk werd veroorzaakt door bladeren op het spoor. Dat heeft de Belgische justitie bekendgemaakt.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Treinbotsing België veroorzaakt door herfstbladeren op spoor”

Frederick Gerards|08.11.14|15:57

Ik vind dit toch wel een erg goedkope manier, de natuur de schuld geven van de ernstige beperkingen die het Belgische spoor kent. Steeds meer Nederlandse machinisten geven hun Belgische bevoegdheden op, omdat het iedere dag 10-tallen keren fout gaat in Belgie.
Incidenten worden verdoezeld om het aantal rood-sein passages op papier lager te houden dan ze daadwerkelijk zijn. Schattingen hebben het over meer dan 2000 onterecht rood-sein passages in Vlaams-België. Zeer ernstig daar.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.