Historische stoomtrein, SSN 01 1075

Historische stoomtrein brengt bezoekers naar SpoorParade

Een antieke stoomtrein uit 1937 van meer dan 115 ton maakt volgend weekend ter ere van de SpoorParade een eenmalige reis door verschillende Nederlandse steden. Inwoners van Rotterdam, Dordrecht, Den Haag, Leiden, Gouda en Haarlem kunnen meereizen met de stoomtrein van het type SSN 01 1075 op weg naar het spoorfestival in Amersfoort. Dit eenmalige themapark wordt opgebouwd ter gelegenheid van de 175ste verjaardag van het Nederlandse spoor en is in de herfstvakantie zes dagen geopend.

De stoomtrein SSN 01 1075 van de Stoomstichting Nederland rijdt op zaterdag 18 oktober vanuit Rotterdam Centraal via Den Haag Hollands Spoor, Leiden en Haarlem naar Amersfoort. Op zondag 19 oktober start de stoomtrein in Dordrecht en vervolgt hij zijn reis via Rotterdam Centraal en Gouda naar de SpoorParade Amersfoort. Hier kan het hele gezin 175 jaar spoor beleven met theater, demonstraties, exposities, colleges, film, muziek en eten. De SpoorParade Amersfoort is open van 16 tot en met 21 oktober van 10.00 tot 18.00 uur.

Kaarten

Liefhebbers die hier per stoomtrein naartoe willen, kunnen een kaartje reserveren op www.stoomstichting.nl. Meer informatie over de SpoorParade vind je hier. SpoorPro.nl is op 16, 17, 20 en 21 oktober aanwezig op de SpoorParade en brengt live verslag uit van dit evenement. U bent van harte welkom om een kopje koffie met ons te komen drinken in wachtkamer 1 van het Ketelhuis in de Rijtuigenloods.

Bekijk hier de trailer van de SpoorParade:

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.