Technisch Centrum, NedTrain, Utrecht

NedTrain neemt Technische Centrum in Utrecht in gebruik

NedTrain heeft maandag in Utrecht de eerste van een aantal nieuwe Technisch Centra officieel geopend. Het nieuwe centrum zit dicht bij de hoofdsporen en het station Utrecht Centraal. Zo kunnen complexere reparaties aan treinen voortaan nog dichter op de treindienst worden uitgevoerd, waardoor treinen sneller weer het spoor op kunnen voor onze reizigers.

BAM Utiliteitsbouw heeft de opdracht gekregen voor het ontwerp en de realisatie van de Technische Centra in Utrecht en Den Haag. De start van de bouw van het Technisch Centrum Den Haag staat nu gepland eind 2014. Voor de bouw van de Technische Centra in Zwolle en Nijmegen is NedTrain momenteel in overleg met verschillende overheidsinstanties over vergunningen.

Werkzaamheden

“Met deze technische centra kunnen werkzaamheden als de vervanging van stroomafnemers, koppelingen en ruiten straks nog sneller. De Technische Centra zijn daarmee een prachtige aanvulling op de werkplaatsen die we al hebben. Met 1.800 monteurs zijn wij eigenlijk het grootste garagebedrijf van Nederland en op deze manier innoveren we continu.” aldus directeur Michiel van Roozendaal van NedTrain.

Bij de bouw van de technische centra staat duurzaamheid centraal. Het Technisch Centrum in Utrecht beschikt bijvoorbeeld over zonnepanelen, led-verlichting, en diverse water, energie- en afval besparende maatregelen. Het Technisch Centrum beschikt over het vier sterren-label van BREEAM (duurzaamheidslabel van het gebouw).

Storingen

Een trein maakt vele kilometers per jaar. Zo rijdt een intercitytreinstel bijvoorbeeld jaarlijks zo’n 275.000 kilometer. Bij treinen treden er, net als bij auto’s, na het afleggen van diverse kilometers af en toe storingen op die snel moeten worden verholpen.

Bekijk hier de video van NedTrain over het technisch centrum in Utrecht:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.