Arriva, Spurt, trein

Stadler Rail neemt onderhoudsbedrijf Voith over

Stadler Rail heeft afgelopen week een contract getekend met Voith voor de aankoop van de Voith-vestigingen in Nederland. Stadler Rail is nu met de ondertekening honderd procent eigenaar van Voith Rail Services met zijn drie onderhoudswerkplaatsen voor treinen in Venlo, Leeuwarden en Nieuwegein en kantoren in Twello.

De omzet van Voith bedraagt momenteel iets minder dan 20 miljoen euro en omvat lange termijn onderhoudscontracten met drie spoorwegondernemingen (Arriva, Veolia, Connexxion) en de Bestuursregio Utrecht. Het gaat daarbij om 84 GTW-treinen die in de afgelopen zeven jaar door Stadler zijn geleverd in Nederland en om 38 trams afkomstig van andere fabrikanten. Stadler Rail en Voith willen de verkoopprijs niet bekendmaken.

Onderhoudscontracten

Stadler heeft op dit moment al langlopende onderhoudscontracten in Duitsland, Hongarije, Algerije, Oostenrijk, Italië, Polen, Noorwegen en Zweden en is actief in werkplaatsen in deze landen.­ Voith GmbH is sinds 2005 actief met Voith Rail Services BV in Twello, via dochteronderneming Voith Industrial Services (Duitsland). Voith heeft ongeveer honderd medewerkers.

Nederlandse markt

Stadler Rail richt zich met de overname op een versterking van haar positie op de Nederlandse markt, zowel voor bestaande klanten als toekomstige orders.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.