Mijnbouwbouwbedrijf kiest opnieuw Siemens-locomotieven

Siemens heeft opnieuw een order gekregen van BHP Billiton Mitsubishi Alliance (BMA) voor het leveren van dertien zware E40AC-locomotieven. Het mijnbouwconcern gaat de locomotieven inzetten voor het vervoer van kolen in Australië.

De locomotieven gaan rijden tussen de Caval Ridge en Daunia mijnen en de Hay Point Coal Terminal in Queensland. De verwachting is dat BMA met behulp van de locomotieven jaarlijks 15 miljoen steenkool van de put naar de haven kan vervoeren.

Honderd

Met de huidige order komt het totale aantal Siemens E40AC-locomotieven dat rijdt op het Australische kolenspoorwegnet op honderd. De nieuwe locomotieven worden geproduceerd en getest bij de Siemens-fabriek in München.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.