Loc Janinen Strukton Rail met zonnepaneel

Strukton Rail rust locomotief uit met zonnecollector

Strukton Rail heeft de locomotief Janine uitgerust met een zonnecollector. Door te kiezen voor zonne-energie kiest Strukton Rail voor een besparing op het  brandstofverbruik en een reductie van de CO2-uitstoot.

De zonne-energie die met de collector wordt opgewekt, wordt gebruikt om de accu van de locomotief op spanningsniveau te houden. De accu zal hierdoor bij langere stilstand van de locomotief niet of minder snel leeg lopen.

Locomotief

De zonnecollector verkeert nog in een testfase. In de komende twee maanden zal Strukton Rail testen of de collector werkt. Ook wordt dan bekeken of er nog aanpassingen nodig zijn.

Die aanpassingen kunnen dan betrekking hebben op onder andere de omvang van de collector, de bekabeling en andere onderdelen. Als de collector goed blijkt te werken, dan zal Strukton Rail ook andere locomotieven uitrusten met collectoren.

Werktrein

Op termijn zullen de collectoren mogelijk ook geplaatst worden op de werktreinen van Strukton Rail. De collectoren krijgen er bovendien wellicht nog functies bij, buiten het op peil houden van de accu.

Strukton Rail onderzoekt of de energie van de zonnecollector zo te benutten valt, dat bepaalde apparaten in de locomotief kunnen worden gestart zonder dat de locomotief draait of een aggregaat nodig is. Te denken valt aan de lampen en de verwarming.

Auteur: Redactie

1 reactie op “Strukton Rail rust locomotief uit met zonnecollector”

HZC|07.03.12|09:35

Dit is nog eens onzin. Een loc verbruikt zo giga veel brandstof dat die ene accu er niet bij gebaat is. Zal wel weer een CO2 stuntje zijn.

Succes directie.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.