RET

Boot opvolger Unck als algemeen directeur RET

De nieuwe dienstregeling gaat in per 1 januari 2025. Vooral tramreizigers gaan dat merken. Shutterstock

Linda Boot is de opvolger van algemeen directeur Maurice Unck bij de Rotterdamse vervoersmaatschappij RET NV. “Met de benoeming van Boot halen we een ervaren bestuurder binnen”, aldus de RET in een persbericht. “Boot brengt operationele ervaring mee gecombineerd met een sterk trackrecord in sectoren waarin het publieke en het private domein elkaar raken.” Linda Boot begint per 1 februari 2024 bij de RET.

Boot (59) is nu directeur/ bestuurder bij Cyclus, een bedrijf dat voor 11 gemeenten afval inzamelt en voor een aantal ook reinigingstaken en de gladheidsbestrijding regelt. “Daarvoor was zij voorzitter Raad van Bestuur bij Pameijer in Rotterdam en directeur Railbedrijf bij HTM”, aldus het persbericht. “Zij was ook gemeentesecretaris bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug en directeur bij het Ministerie van OC&W. Daarvoor werkte zij jaren bij de gemeente Amsterdam en was hoofd Marketing en Vervoersontwikkeling en Hoofd Vervoer van het Busbedrijf bij GVB. Boot beschikt over een uitgebreide ervaring in het bouwen van leiderschapsteams, stakeholdermanagement en het optimaliseren van de interne bedrijfsvoering.

Linda Boot

Volgens de voorzitter van de Raad van Commissarissen Charlotte Insinger is Boot “een sterke persoonlijkheid en leider die dicht bij de werkvloer staat. Zij kent het openbaar vervoer goed. Ook heeft zij op bestuurlijk niveau ervaring met het omgaan met verschillende belangen van publieke en private stakeholders. Daarom is zij voor ons de ideale kandidaat voor de RET. Wij wensen haar veel succes en kijken ernaar uit om met haar samen te werken!” Ook de Ondernemingsraad heeft positief geadviseerd over de benoeming.

Boot wordt met haar aantreden ook algemeen directeur van de dochtermaatschappijen RET Bus BV, RET Materieel BV, RET Services BV, algemeen directeur van RET Railgebonden Voertuigen BV en RET Infrastructuur BV. Ze heeft de volgende nevenfuncties: voorzitter Raad van Commissarissen bij Regioplus in Zoetermeer en lid van de Goudse Adviesraad sociaal domein.

Vanaf 1 december tot 1 februari vervult Joop Bakker ad interim de rol van algemeen directeur, naast zijn functie als directeur Exploitatie. Daarna neemt Boot het stokje over.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

Reageer ook

U bent ingelogd als ""

Indien dit onjuist is, kunt u uitloggen.

Nog maximaal tekens

Boot opvolger Unck als algemeen directeur RET | SpoorPro.nl
RET

Boot opvolger Unck als algemeen directeur RET

De nieuwe dienstregeling gaat in per 1 januari 2025. Vooral tramreizigers gaan dat merken. Shutterstock

Linda Boot is de opvolger van algemeen directeur Maurice Unck bij de Rotterdamse vervoersmaatschappij RET NV. “Met de benoeming van Boot halen we een ervaren bestuurder binnen”, aldus de RET in een persbericht. “Boot brengt operationele ervaring mee gecombineerd met een sterk trackrecord in sectoren waarin het publieke en het private domein elkaar raken.” Linda Boot begint per 1 februari 2024 bij de RET.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: , ,

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.