Keolis

Keolis tekent onderhoudscontract treinen met Brouwer Technology

Een trein van Keolis op station Zutphen. Ter illustratie. Bjorn Keith / Shutterstock

Keolis heeft een onderhoudscontract voor de duur van dertien jaar ondertekend met Brouwer Technology. De ondertekening vond plaats op het hoofdkantoor van Keolis in Deventer op donderdag 31 augustus. Per december 2023 wordt Brouwer Technology de onderhoudspartner voor de treindienst Amersfoort–Ede-Wageningen.

Momenteel voert Brouwer Technology technische installatieprojecten voor treinen, trams en metro’s in Nederland uit. Daarbij werken ze voor vervoerders, onderhouders en fabrikanten. Daarnaast onderhouden en repareren ze railvoertuigen incl. alle subsystemen die in de voertuigen zitten. Van airconditioning tot deursystemen en van elektronica tot veiligheidssystemen.

Keolis zegt gekozen te hebben voor Brouwer Technology omdat het volgens de vervoerder een “ambitieuze nieuwkomer” in de markt is. “Brouwer Technology heeft zich al bewezen op het gebied van installatieprojecten”, aldus Keolis over de bekendmaking van het contract. “We zijn ervan overtuigd dat Brouwer Technology het ook waarmaakt op het gebied van onderhoud”, zegt Chris Hogeveen, algemeen directeur bij Keolis Nederland.

“We zijn heel trots op de samenwerking met Keolis voor de treindienst Amersfoort–Ede-Wageningen. Dit traject loopt letterlijk door ‘achtertuinen’ van veel van onze medewerkers. Het is een prachtig contract voor Brouwer om verder te groeien in de onderhoudsmarkt voor rollend materieel”, stelt Tim van Heesch, Directeur van Brouwer Technology.

Het onderhoud van de treinen vindt plaats in Amersfoort en Roosendaal. Het hoofdkantoor van Brouwer bevindt zich in Nijkerk, vlakbij het traject van de treindienst. Het contract loopt van december 2023 tot en met december 2036.

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

U bent ingelogd als ""

Indien dit onjuist is, kunt u uitloggen.

Nog maximaal tekens

Keolis tekent onderhoudscontract treinen met Brouwer Technology | SpoorPro.nl
Keolis

Keolis tekent onderhoudscontract treinen met Brouwer Technology

Een trein van Keolis op station Zutphen. Ter illustratie. Bjorn Keith / Shutterstock

Keolis heeft een onderhoudscontract voor de duur van dertien jaar ondertekend met Brouwer Technology. De ondertekening vond plaats op het hoofdkantoor van Keolis in Deventer op donderdag 31 augustus. Per december 2023 wordt Brouwer Technology de onderhoudspartner voor de treindienst Amersfoort–Ede-Wageningen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.