Vervoer Trans Europ Express

‘Meer investeringen nodig voor onderzoek en innovatie in de Europese spoor sector’

“Er zullen meer investeringen nodig zijn in onderzoek en innovatie om het effectieve potentieel van de sector te maximaliseren”, bepleit de European Rail Research Advisory Council (ERRAC). Het ‘Manifesto of Future Mobility’ werd deze week gepubliceerd.

In het manifest beveelt ERRAC nadrukkelijk aan dat beleidsmakers, regelgevers en regeringen in heel Europa de essentiële rol van de spoorwegen binnen de algehele vervoersmix erkennen en de verbetering ervan ondersteunen ten behoeve van het milieu en de inwoners van Europa. “Hieronder valt ook het ontketenen van het innovatieve potentieel van de spoorsector door het ondersteunen en financieren van meer onderzoek en innovatie op Europees niveau”, schrijft ERRAC in het manifest.

“Om het cruciale potentieel van het spoor naar een groenere toekomst te ontketenen, moeten beleidsmakers en overheden continu onderzoek en innovatie in de spoorsector stimuleren en erin blijven investeren”, zegt Roland Moser, voorzitter van ERRAC.

ERRAC

ERRAC werd in 2001 opgericht om te dienen als één Europees orgaan met zowel de competentie als het vermogen om de spoorwegsector van de EU nieuw leven in te blazen en concurrerender te maken door innovatie te stimuleren en onderzoeksinspanningen op Europees niveau aan te sturen.

Voortbouwend op de resultaten van zijn voorganger (Shift2Rail), zal de nieuwe onderzoeksgemeenschappelijke onderneming Europe’s Rail de evolutie en transformatie van het spoorwegsysteem versnellen en de marktbijdrage van het spoor vergroten, ter bevordering van de mobilitieit van Europese burgers en ter bescherming van de natuurlijk omgeving.

Dit artikel verscheen eerder op de website van zustervakblad RailTech.com.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Esther Geerts

Esther Geerts is journalist van RailTech.com, de internationale zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.