Opening Siemens en Yunex kantoor

Siemens Mobility opent nieuw kantoor in Zoetermeer

Siemens Mobility heeft een nieuw kantoor in Zoetermeer. De kantoren van Siemens Mobility en Yunex Traffic, ook onderdeel van Siemens, werden maandag officieel geopend door burgemeester Michel Bezuijen van Zoetermeer. De kantoren zijn gevestigd op de Dutch Tech Campus aan de Werner von Siemensstraat in Zoetermeer. 

In 2013 verhuisde Siemens Mobility naar Zoetermeer, wat volgens het bedrijf bedoeld was als een tijdelijke oplossing. Het hoofdkantoor van Siemens Nederland in Den Haag werd gerenoveerd waardoor een tijdelijke verhuizing noodzakelijk was. Vanwege de verhuur van het gebouw van Siemens Mobility in Den Haag aan een derde partij, was terugkeer naar Den Haag niet meer mogelijk.

De keuze om in Zoetermeer te blijven was niet vanzelfsprekend, maar volgens directeur Olivier Gueydan van Siemens Mobility wel de beste. “De high tech omgeving in Dutch Tech Campus is zeer aansprekend en past goed bij onze bedrijven. Daarnaast is de uitstekende bereikbaarheid ook belangrijk voor ons.”

Nieuwe kantoorpand

Het nieuwe kantoorpand heeft een oppervlakte van 6000 vierkante meter en heeft klimaatcomfortklasse B en Energielabel A+. De installatietechniek is vrijwel geheel vernieuwd met Siemens-componenten. Het gebouw is verder voorzien van warmtepompen en zonnepanelen.

Gueydan: “We hebben een uiterst modern kantoor dat voldoet aan moderne eisen die een technologische onderneming als de onze nodig heeft. Ook voor onze medewerkers die hier zullen werken, is het een vooruitgang. Omdat duurzaamheid bij Siemens Mobility niet alleen bij de producten en diensten prioriteit heeft, is daar ook in de kantoren veel aandacht aan besteed.”

Burgemeester Michel Bezuijen van Zoetermeer is blij dat Siemens Mobility en Yunex Traffic in Zoetermeer blijven. “De Dutch Tech Campus huisvest veel vooraanstaande nationale en internationale bedrijven. Ik ben blij dat de beide Siemens-bedrijven hiervan onderdeel blijven uitmaken. Siemens heeft een lange geschiedenis in Zoetermeer en daar zijn we trots op.”

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Siemens Mobility opent nieuw kantoor in Zoetermeer | SpoorPro.nl
Opening Siemens en Yunex kantoor

Siemens Mobility opent nieuw kantoor in Zoetermeer

Siemens Mobility heeft een nieuw kantoor in Zoetermeer. De kantoren van Siemens Mobility en Yunex Traffic, ook onderdeel van Siemens, werden maandag officieel geopend door burgemeester Michel Bezuijen van Zoetermeer. De kantoren zijn gevestigd op de Dutch Tech Campus aan de Werner von Siemensstraat in Zoetermeer. 

In 2013 verhuisde Siemens Mobility naar Zoetermeer, wat volgens het bedrijf bedoeld was als een tijdelijke oplossing. Het hoofdkantoor van Siemens Nederland in Den Haag werd gerenoveerd waardoor een tijdelijke verhuizing noodzakelijk was. Vanwege de verhuur van het gebouw van Siemens Mobility in Den Haag aan een derde partij, was terugkeer naar Den Haag niet meer mogelijk.

De keuze om in Zoetermeer te blijven was niet vanzelfsprekend, maar volgens directeur Olivier Gueydan van Siemens Mobility wel de beste. “De high tech omgeving in Dutch Tech Campus is zeer aansprekend en past goed bij onze bedrijven. Daarnaast is de uitstekende bereikbaarheid ook belangrijk voor ons.”

Nieuwe kantoorpand

Het nieuwe kantoorpand heeft een oppervlakte van 6000 vierkante meter en heeft klimaatcomfortklasse B en Energielabel A+. De installatietechniek is vrijwel geheel vernieuwd met Siemens-componenten. Het gebouw is verder voorzien van warmtepompen en zonnepanelen.

Gueydan: “We hebben een uiterst modern kantoor dat voldoet aan moderne eisen die een technologische onderneming als de onze nodig heeft. Ook voor onze medewerkers die hier zullen werken, is het een vooruitgang. Omdat duurzaamheid bij Siemens Mobility niet alleen bij de producten en diensten prioriteit heeft, is daar ook in de kantoren veel aandacht aan besteed.”

Burgemeester Michel Bezuijen van Zoetermeer is blij dat Siemens Mobility en Yunex Traffic in Zoetermeer blijven. “De Dutch Tech Campus huisvest veel vooraanstaande nationale en internationale bedrijven. Ik ben blij dat de beide Siemens-bedrijven hiervan onderdeel blijven uitmaken. Siemens heeft een lange geschiedenis in Zoetermeer en daar zijn we trots op.”

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.