Metro serie 5600, metrostation Beurs, RET

Rotterdamse wethouder: versoberde metrodienstregeling onacceptabel

De Rotterdamse vervoerswethouder Judith Bokhove noemt het onacceptabel dat stadsvervoerder RET metrolijn A deze week tijdelijk heeft geschrapt. Het vervoersbedrijf rijdt met een versoberde dienstregeling omdat het niet over voldoende metrostellen beschikt.

De RET zou per 30 augustus met 111 metrovoertuigen gaan rijden, maar sinds maandag rijden er ongeveer 100. Woordvoerder Rolf Harbers vertelde woensdag aan SpoorProTV dat het schrappen van metrolijn A met name het gevolg is van een tekort aan onderhoudsmonteurs. Volgens hem onderstreept het de noodzaak van werving nieuwe monteurs en scholing.

Pendelmetro

Sinds deze week rijdt metrolijn A tussen Graskruid en Vlaardingen West niet. Tussen metrostations Graskruid en Binnenhof rijdt een pendelmetro. Ook worden er op metrolijn C minder rijtuigen ingezet, waardoor de metro’s voller zitten.

Wethouder Bokhove wil van het vervoersbedrijf een plan van aanpak zien. In de gemeenteraad donderdag zei ze dat het schrappen van de metrolijn niet in overleg is gebeurd. “Ik verwacht een robuuster netwerk met een normale dienstregeling”, aldus Bokhove.

De RET zegt nog niet te weten wanneer er weer met een normale dienstregeling kan worden gereden. Vorige week dinsdag lag het Rotterdamse metronet, bestaande uit vijf metrolijnen, nog een uur plat. Dit was te wijten aan spanningsproblemen en had niks te maken met achterstallig onderhoud, aldus de woordvoerder.

Bekijk hier het interview met Rolf Harbers:

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.