Spoorbrug Den Bosch, bron: Heijmans

Ministerraad stemt in met makkelijker melden van fouten in aanbesteding

De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met een voorstel van staatssecretaris Mona Keijzer om aanbestedingen verder te professionaliseren. Dit maakt het in de toekomst makkelijker voor ondernemers  om fouten in aanbestedingen aan te kaarten. Dat meldt zustervakblad Infrasite.

Het voorstel zorgt er ook voor dat gunningsbeslissingen voortaan uitgebreider worden toegelicht en dat de adviezen van de Commissie van Aanbestedingsexperts zwaarder wegen.

Aanbestedingen

Nederlandse overheden kopen jaarlijks voor 73 miljard euro aan producten en diensten in via aanbestedingen. Maar de rechtsbescherming van ondernemers in die processen kan beter, vindt de staatssecretaris van Economische Zaken. De ministerraad stemde dus in met haar voorstel. De uitwerking van Keijzers maatregelenpakket is naar de Tweede Kamer gestuurd.

In het plan krijgt elke opdrachtgever een klachtenloket met duidelijke termijnen, waarbinnen het voor inschrijvers makkelijker moet worden om fouten in aanbestedingen te benoemen. Ook krijgen ondernemers meer mogelijkheden in hoger beroep en worden gunningsbeslissingen zoals gezegd straks van meer uitleg voorzien dan nu het geval is.

Lees het volledige verhaal op Infrasite.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.