Goederentrein Breda

Caroline Koiter benoemd tot directeur Rail Cargo information Netherlands

Goederentrein Breda

Caroline Koiter wordt per 1 november de nieuwe directeur van het voorlichtingsbureau Rail Cargo Information Netherlands. Ze volgt Max Philips op, die zich gaat richten op het versterken van de klantrelaties bij ProRail. 

Caroline Koiter (43) gaat vanaf 1 november aan de slag als de nieuwe directeur van Rail Cargo Information Netherlands. Koiter heeft een achtergrond als jurist en is al tien jaar actief op de thema’s multimodaal en duurzaamheid in het programma Off-Road van de Topsector Logistiek.

Binnen de logistieke sector heeft zij veel ervaring opgedaan en een netwerk opgebouwd. Het Off-Road programma levert een belangrijke bijdrage om de juiste bedrijven bij elkaar te brengen, en promoot gedeelde corridors om schaalgrootte te bereiken. Daarmee worden wegkilometers gereduceerd en CO2-reductie gestimuleerd.

Uitdagende tijd

“De ervaringen die Caroline heeft opgedaan sluiten perfect aan bij de ambities van Rail Cargo”, aldus voorzitter Carel Robbeson. “Als onze nieuwe directeur gaat ze spoorgoederenvervoer nog beter op de kaart zetten. Ze realiseert zich dat we een uitdagende tijd tegemoet gaan. Brexit, corona en een recessie staan voor de deur. Het betekent dat het ondernemerschap extra uitgedaagd wordt en we grenzen moeten opzoeken. Samenwerken met concurrenten, slimmer in de keten moeten werken, eerder contacten moeten leggen met Hoge Scholen en Universiteiten om de ‘Smart Brains’ binnen te halen om ons klaar te maken voor digitalisering in de logistiek.”

Rail Cargo Information Netherlands

Rail Cargo is het promotieorgaan van het Nederlandse goederenvervoer per spoor. De stichting is als publiek-privaat initiatief opgericht in 2003. De organisatie wordt ondersteund door meer dan honderd bedrijven actief in het spoorgoederenvervoer.

Caroline Koiter, de nieuwe directeur van Rail Cargo Information Nederland

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Esther Geerts

Esther Geerts is journalist van RailTech.com, de internationale zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.