Metro, M5, Metropolis, Amsterdam, GVB

‘Europese Commissie stemt in met fusie Alstom en Bombardier’

De Franse treinfabrikant Alstom mag zijn Canadese evenknie Bombardier overnemen. De Europese Commissie heeft bekendgemaakt dit goed te keuren. Deze grote treinfusie zorgt ervoor dat de bedrijven samen de één na grootste treinfabrikant ter wereld zijn, na de Chinese marktleider CRRC.

Het nieuwe fusiebedrijf wordt met een omzet van ruim 15 miljard euro de tweede treinenbouwer ter wereld. Siemens Mobility, waar Alstom vorig jaar mee in vergevorderde fusiegesprekken was, is met een omzet van 8,8 miljard euro de nummer drie wereldwijd.

De Europese Commissie keurde de fusie tussen Alstom en Siemens van vorig jaar niet goed, omdat dit ten koste zou gaan van de concurrentie in de Europese spoormarkt. Om de fusie met Bombardier wel door te kunnen laten gaan, stemde Alstom er daarom eerder deze maand mee in om na de overname een Franse fabriek, zijn regionale treinstel Coradia Polyvalent en een afdeling van Bombardier voor reizigerstreinen en de bijbehorende productiefaciliteiten op de vestiging in Hennigsdorf in Duitsland af te stoten.

Update: maandag 3 augustus 11.00 uur

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.