Frank van Setten van Arriva, foto: ANP

Frank van Setten ontvangt Koninklijke onderscheiding

Adjunct-directeur Frank van Setten van Arriva Trein heeft vrijdag een Koninklijke onderscheiding uitgereikt gekregen. Het gaat om een onderscheiding voor Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Van Setten ontving de Koninklijke onderscheiding voor zijn inzet voor de Commissie van Advies Museumstoomtram Hoorn-Medemblik, de Stichting Veiligheid en Vakmanschap Railvervoer en Stichting Oranjevereniging Vorden. Van de eerste twee organisaties is hij voorzitter. Daarnaast werd hij geëerd als een van de initiatiefnemers van de stichting Poort van Bronckhorst, dat zich inzet om het stationsgebouw in Vorden een herbestemming te geven.

Frank van Setten

Frank van Setten, geestelijk vader van het visgraatmodel, draait al vele jaren mee in de spoorsector. In het model wat hij in 1999 bedacht zijn regionale treindiensten de ruggengraat waar bussen vervolgens naadloos op aan kunnen sluiten. Van Setten komt uit een echt OV-nest. Zijn opa werkte bij de NS en zijn vader was werkzaam in het Brabantse busvervoer.

Frank van Setten Pier Ringa
Connexxion-directeur Pier Eringa feliciteerde Frank van Setten vrijdag met zijn Koninklijke onderscheiding.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.