Internet of Things op het spoor

Vodafone levert Internet of Things-netwerk aan Dual Inventive

Foto: Dual Inventive

Vodafone Business gaat de komende vijf jaar een Internet of Things-netwerk aan Dual Inventive leveren. Dual Inventive, technologiebedrijf voor de spoorsector, gaat het netwerk onder meer gebruiken voor het monitoren van de temperatuur van spoorstaven, werkplekbeveiliging tijdens werkzaamheden en voor het volgen van treinen en wagons.

Dual Inventive zet Internet of Things-technologie (IoT) in om het spoor beter te monitoren en preventief te onderhouden. Het bedrijf maakt daarvoor gebruik van de twee speciale IoT-netwerken van Vodafone Business, Narrowband-IoT (NB-IoT) en Long Term Evolution for Machines (LTE-M). Omdat Dual Inventive internationaal actief is, worden ook de IoT-netwerken en partnernetwerken van Vodafone Business in België, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Amerika en Australië ingezet voor monitoring en onderhoud van het spoornetwerk.

Energiezuinig

LTE-M en NB-IoT zijn zogenaamde ‘low power wide area-technieken’. Deze netwerken hebben een zeer goede dekking en kunnen verbinding maken met IoT-sensoren zonder veel energie te verbruiken. Mocht het IoT-netwerk ergens niet sterk genoeg zijn, dan schakelt het via een speciale multi-bearer sim, zonder extra handelingen, over op andere beschikbare netwerken zoals 2G en 4G.

“Wij geloven in het spoor als vervoersmodaliteit voor de toekomst en zijn van mening dat het spoor efficiënter en effectiever gebruikt kan worden middels draadloze technologie. Door de samenwerking met Vodafone kunnen we de winst van spoorefficiëntie voortzetten en vergroten”, aldus directeur Lex van der Poel van Dual Inventive over de samenwerking.

Pratende apparaten

Joost Wijermars, directeur B2B products bij VodafoneZiggo: “IoT is meer dan apparaten die met elkaar praten en data uitwisselen. IoT biedt slimme oplossingen die ons dagelijks leven makkelijker, veiliger en waardevoller maken. Dit is precies wat wij samen met Dual Inventive zullen gaan doen.”

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vodafone levert Internet of Things-netwerk aan Dual Inventive | SpoorPro.nl
Internet of Things op het spoor

Vodafone levert Internet of Things-netwerk aan Dual Inventive

Foto: Dual Inventive

Vodafone Business gaat de komende vijf jaar een Internet of Things-netwerk aan Dual Inventive leveren. Dual Inventive, technologiebedrijf voor de spoorsector, gaat het netwerk onder meer gebruiken voor het monitoren van de temperatuur van spoorstaven, werkplekbeveiliging tijdens werkzaamheden en voor het volgen van treinen en wagons.

Dual Inventive zet Internet of Things-technologie (IoT) in om het spoor beter te monitoren en preventief te onderhouden. Het bedrijf maakt daarvoor gebruik van de twee speciale IoT-netwerken van Vodafone Business, Narrowband-IoT (NB-IoT) en Long Term Evolution for Machines (LTE-M). Omdat Dual Inventive internationaal actief is, worden ook de IoT-netwerken en partnernetwerken van Vodafone Business in België, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Amerika en Australië ingezet voor monitoring en onderhoud van het spoornetwerk.

Energiezuinig

LTE-M en NB-IoT zijn zogenaamde ‘low power wide area-technieken’. Deze netwerken hebben een zeer goede dekking en kunnen verbinding maken met IoT-sensoren zonder veel energie te verbruiken. Mocht het IoT-netwerk ergens niet sterk genoeg zijn, dan schakelt het via een speciale multi-bearer sim, zonder extra handelingen, over op andere beschikbare netwerken zoals 2G en 4G.

“Wij geloven in het spoor als vervoersmodaliteit voor de toekomst en zijn van mening dat het spoor efficiënter en effectiever gebruikt kan worden middels draadloze technologie. Door de samenwerking met Vodafone kunnen we de winst van spoorefficiëntie voortzetten en vergroten”, aldus directeur Lex van der Poel van Dual Inventive over de samenwerking.

Pratende apparaten

Joost Wijermars, directeur B2B products bij VodafoneZiggo: “IoT is meer dan apparaten die met elkaar praten en data uitwisselen. IoT biedt slimme oplossingen die ons dagelijks leven makkelijker, veiliger en waardevoller maken. Dit is precies wat wij samen met Dual Inventive zullen gaan doen.”

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.