Strukton Rail, werktrein, logo

Strukton Rail nu volledig eigenaar van Italiaans spoorbedrijf CLF

Strukton Rail heeft zijn belang in het Italiaanse spoorbedrijf CLF Group uitgebreid en is daardoor nu volledig juridisch en economisch eigenaar geworden. De spooraannemer had al een belang van 60 procent en heeft nu ook de resterende 40 procent overgenomen van Unieco. De uitbreiding was al eerder aangekondigd, maar is nu ook geëffectueerd.

CLF Group (Costruzioni Linee Ferroviarie) is actief op het gebied van ontwerp, bouw, onderhoud en vernieuwing van spoor-, metro- en tramlijnen, niet alleen in Italië, maar ook in landen als Algerije, Marokko, Venezuela en Bulgarije. Het bedrijf heeft 667 medewerkers en realiseerde in 2017 een omzet van 167 miljoen euro. De Italiaanse spoorbouwer bestaat uit CLF SpA en de dochterbedrijven Uniferr, S.I.F.EL en het engineerbedrijf TES.

Nauwe samenwerking

Strukton Rail heeft al sinds 1998 een belang in CLF Group en sinds 2013 een meerderheidsbelang. De afgelopen jaren hebben beide bedrijven nauw samengewerkt op het gebied van mechanisering en digitalisering. Daarbij maken ze gebruik van elkaars materieel en personeel. Zo zijn machines en de bijbehorende bemanning van CLF onder meer ingezet bij projecten van Strukton in Nederland en Denemarken. Ook bij het toepassen van innovaties bij het spooronderhoud hebben de bedrijven elkaar gevonden. Zo worden sensoren van Dual Inventive ingezet bij Italiaanse spoorprojecten.

Strukton kondigde de transactie begin 2016 al aan. Het overdragen van de aandelen duurde langer dan voorzien, maar de uitbreiding is nu ook echt geëffectueerd.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.