De Vectron-locomotief van Siemens

Akkoord Franse overheid brengt fusie Alstom en Siemens dichterbij

Het Franse ministerie van Economie en Financiën heeft Siemens toestemming gegeven voor buitenlandse investeringen binnen het kader van de fusie met treinfabrikant Alstom. Het ministerie kan buitenlandse investeringen in bepaalde industrieën in Frankrijk beperken of verbieden. 

De Franse toezichthouder Autorité des Marchés Financiers (AMF) heeft daarnaast Siemens vrijgesteld van de verplichting om een overnamebod te doen op de resterende aandelen van het nieuwe bedrijf na afronding van het akkoord.

Eind vorig jaar werd bekend dat de ondernemingen hun treindivisies zouden fuseren en verder zouden gaan onder de naam Siemens Alstom. De fusie heeft als doel de concurrentie aan te gaan met de Chinese concurrent CRRC, die groter is dan Siemens, Alstom en Bombardier bij elkaar.

De Frans-Duitse combinatie telt straks 62.300 werknemers in meer dan zestig landen. De fusie werd vorig jaar al goedgekeurd door het bestuur van Alstom en de Raad van Toezicht van Siemens.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.