Waterstoftrein Alstom, Coradia iLint, InnoTrans Berlijn

Alstom en Siemens in gesprek over fusie treindivisies

Fabrikanten Alstom en Siemens zijn in gesprek over het samenvoegen van hun treindivisies. Dat meldt persbureau Reuters. De Franse regering heeft vrijdag aangegeven geen bezwaar te hebben tegen de fusie als banen behouden blijven.

Siemens heeft zowel gesprekken met Alstom als met Bombardier gevoerd over het samenvoegen van de treindivisies. De Franse krant Le Monde meldde dat volgende week mogelijk er een akkoord tussen het Franse Alstom en het Duitse Siemens wordt bekendgemaakt.

Overeenkomst

Als er een overeenkomst komt, dan zal Siemens een kleine meerderheid hebben van vijftig procent en diverse aandelen. Alstom-topman Henri Poupart-Lafarge zal echter aan het hoofd van het gefuseerde bedrijf komen staan, meldt Reuters. Alstom en Siemens zijn bouwers van treinen, trams, metro’s en beveiligingssystemen voor het spoor.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.