Sweco kantoor in Groningen

Eugene Grüter benoemd tot directeur Sweco Nederland

Eugene Grüter is op 1 september aangetreden als nieuwe directeur van advies- en ingenieursbureau voor het spoor Sweco Nederland. Hij volgt Ton de Jong op. Grüter heeft brede ervaring op management niveau in de consulting engineering en constructie industrieën en was lid van raad van bestuur van Royal HaskoningDHV en de Koninklijke BAM Groep. Eugene Grüter heeft ruime ervaring in organisatie- en management ontwikkeling.

”Met Eugene Grüter krijgt Sweco Nederland een ervaren leider die in staat is duurzame relaties met klanten en werknemers op te bouwen. Hij heeft solide track record in het bereiken van resultaten en transformeren van organisaties,” zegt Tomas Carlsson, algemeen directeur van Sweco. Grüter zal toetreden tot Sweco’s Executive Team. De onderneming meldt met Ton de Jong te zijn overeengekomen dat hij het bedrijf zal verlaten.

Kansen in spoormarkt

Grüter ziet veel kansen in de spoormarkt. “Met de 100-jarige historie en aanwezigheid door het land, de sterke klantrelaties en zeer ervaren werknemer is Sweco in de unieke positie om Nederlandse steden en gemeenschappen van de toekomst te plannen en ontwikkelen. Ik kijk ernaar uit om de potentie van Sweco’s business in Nederland te ontwikkelen samen met onze klanten en de organisatie.”

Sweco is een advies- en ingenieursbureau voor het spoor. Zo was de onderneming onder andere verantwoordelijk voor het technisch ontwerp van de stationshal van Den Haag, de monitoring van de metroverbinding Noord/Zuidlijn en het ontwerp van de Delftse spoortunnel.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.