Alexander Horch, chef Ontwikkeling bij HIMA

Alexander Horch nieuwe chef Ontwikkeling bij HIMA

Alexander Horch is de nieuwe chef van de afdeling Ontwikkeling bij veiligheidsspecialist voor het spoor HIMA. HIMA levert beveiligingsoplossingen aan de spoorsector, zoals het PLC Interlocking-systeem. Horch gaat de positie van de onderneming op het gebied van veiligheidsautomatisering in de spoorsector verder versterken. Daarbij worden thema’s aangepakt zoals industrieel internet, cyber security en veiligheid op de werkvloer.

HIMA is vooral bekend van de procesindustrie, maar past haar deskundigheid sinds enkele jaren ook toe in het spoor. Het bedrijf verzorgt ontwerpen en planningen voor infrastructurele projecten, vervoerders en treinfabrikanten. Daarnaast kwam de onderneming met oplossingen voor spoorwegovergangen in Portugal en Australië, deurbeveiliging van metro’s in het Verenigd Koninkrijk en interlocking-beveiliging in Finland, Nederland en Turkije.

Horch heeft zich ten doel gesteld om de veiligheidsconcepten en veiligheidsproducten van HIMA uit te breiden naar andere sectoren, waaronder de spoorbranche. De topman maakte een switch van de energie- en automatiseringsgroep ABB naar HIMA.

Veiligheid

De HIMA Groep is een van de belangrijkste, onafhankelijke leveranciers van oplossingen voor veiligheidskritische applicaties. Het familiebedrijf levert al ruim 45 jaar producten, diensten en consulting aan olie-, gas- en energieproducenten maar ook bedrijven uit de chemische en farmaceutische sector. De afgelopen jaren is de onderneming haar pijlen ook op de spoorsector gaan richten.

Lees ook:

Nederlandse spoor uitgerust met open beveiligingssysteem

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.