Goederentrein, DB Schenker Rail, Betuweroute

Nigel Smith nieuwe topman van DB Schenker Rail Nederland

Nigel Smith wordt met ingang van 1 oktober de nieuwe topman van DB Schenker Rail Nederland. Hij is benoemd door de Raad van Bestuur van DB Schenker Rail AG. Smith volgt Aart Klompe op die voor de onderneming werkzaam zal blijven en de belangrijke contacten met de Rotterdamse haven in stand houdt en gaat uitbreiden.

Nigel Smith (54) stond hiervoor aan de leiding van Etihad Rail DB in Abu Dhabi, een joint venture van DB Schenker Rail en Etihad Rail in de Verenigde Arabische Emiraten. De Engelsman zat eerder al in de raad van bestuur van DB Schenker Rail UK.

Spoorgoederenvervoer

“Nigel Smith is een ervaren manager die bekend is met de specifieke vragen waar het management een moderne spoorgoederenvervoerder dagelijks mee te maken heeft”, aldus Otto Niederhofer, voorzitter van de raad van toezicht van DB Schenker Rail Nederland.

Met zo’n 650 medewerkers is DB Schenker Rail Nederland de grootste spoorgoederenvervoerder van Nederland. Kolen en chemische producten betreffen het grootste deel van het transport. DB Schenker biedt verbindingen tussen de havens van Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam en van en naar de belangrijkste economische regio’s in Duitsland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.