Hans de Regt, directeur, DeltaRail, adviesbureau, spoorbranche

DeltaRail BV gaat na overname zelfstandig verder

DeltaRail BV wordt een zelfstandig bedrijf. Het van oorsprong spoorgerelateerde onderzoek- en adviesbureau uit Utrecht maakt sinds 2000 deel uit van de Engelse DeltaRail Group, maar die samenwerking biedt voor beide partijen geen voordeel meer. Directeur Hans de Regt heeft daarom besloten het Nederlandse deel van het bedrijf over te nemen. De overname heeft geen invloed op lopende contracten en afspraken met klanten en leveranciers.

“We zijn uit elkaar gegroeid”, verklaart De Regt zijn besluit. “De markten en diensten in beide landen verschillen teveel. In feite werkten we al zelfstandig. Ik ben hier nu vier jaar directeur en geloof sterk in onze organisatie, de mensen en de groeikansen.”

Ontwikkeling

“Op basis van de successen die we de afgelopen twee jaar hebben behaald, neem ik deze stap vol vertrouwen. We gaan de ontwikkeling die we hebben ingezet nu versneld doorzetten. Deze verzelfstandiging zorgt voor stabiliteit en continuïteit voor onze klanten, partners en medewerkers”, zegt De Regt.

De Regt ziet dat deze overname een bijzondere kans biedt voor DeltaRail BV. “We krijgen meer flexibiliteit en slagkracht. We kunnen sneller schakelen, nog beter inspelen op de behoeften van de Nederlandse markt en ons nog meer specialiseren.”

Technische- en adviesdiensten

Er zijn grote groeimogelijkheden op het spoor en daarbuiten. “De afgelopen jaren hebben we onze technische- en adviesdiensten succesvol uitgebreid. We houden ons niet meer alleen bezig met de nationale lijnen, maar in toenemende mate ook met de hogesnelheidsverbinding en de gemeentelijke tram- en metronetwerken.”

“Naast tastbare testen en inspecties maken we ook verregaand gebruik van geavanceerde computersimulaties om beter vooruit te kunnen kijken”, zegt de directeur. “De toepassing van onze kennis over het onderhoud en de veiligheid van bewegende systemen reikt inmiddels verder dan het spoor. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt bij optimalisatie van bagage-afhandelingssystemen, windturbines en waterkeringen.”

Minder kosten

Die ingeslagen weg wil DeltaRail nu doorzetten. “Dat is essentieel voor de continuïteit van ons bedrijf. De overname past ook naadloos bij onze filosofie Performance Plus: onze klanten helpen beter te presteren zodat zij efficiënter kunnen werken en minder kosten hoeven te maken. Met een aanpak die zich kenmerkt door een gedegen analyse, een pragmatische, flexibele uitvoering, met oog voor context en klant”, aldus De Regt.

Binnen DeltaRail is praktische en wetenschappelijke kennis beschikbaar over spoor en mechanische techniek, producten, systemen en processen. Het onderzoek- en adviesbureau is daarmee uniek in Nederland. DeltaRail richt zich op het economisch en efficiënt inzetten van techniek, onder meer bij het verlagen van onderhoudskosten van de infrastructuur, het op tijd laten rijden van treinen, het voorkomen van het uitvallen treinen, tram, metro of zelfs windmolens, het verhogen van de frequentie van treinen en het verminderen van geluidsoverlast door trein en tram.

DeltaRail kan voor opdrachtgevers prestaties garanderen en kosten verlagen, met veiligheid als uitgangspunt.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.