Hyperloop Development Program maakt wereldwijde hyperloop-infrastructuur inzichtelijk

Testbuis Hardt Hyperloop Groningen

Het Hyperloop Development Program heeft in samenwerking met de Zwitserse onderzoeksorganisatie EuroTube de bestaande en in ontwikkeling zijnde hyperloop-infrastructuur wereldwijd in kaart gebracht. Daarmee kunnen geïnteresseerden precies zien wie waar mee bezig is.

Hardt Hyperloop-directeur Tim Houter zei eerder op dinsdag blij te zijn dat er zoveel activiteiten rondom de hyperloop gaande zijn in de wereld. “Een signaal dat hyperloop er snel aan komt”, aldus de mede-oprichter van het Nederlandse bedrijf.

Overzichtkaart

Uit de overzichtskaart blijkt onder meer dat er een flink aantal projecten in Europa en de Verenigde Staten op stapel staan, waaronder een testtraject van Hyperloop Transportation Technologies in het Franse Toulouse en testbaan van Texas Guadaloop in de gelijknamige Amerikaanse staat.

De kaart laat tevens zien welke projecten zich in welke fase bevinden, variërend van ‘vergunningsaanvraag’ tot ‘in aanbouw’. Tenslotte laat het overzicht zien welke initiatieven het niet gered hebben, zoals het testtraject van Virgin Hyperloop in het Spaanse Malaga.

Overzichtskaart hyperloop-projecten

Hyperloop Development Program

Het Hyperloop Development Program is een samenwerkingsverband tussen publieke en private partijen, waaronder het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de provincie Groningen.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.