Een goederentrein van vervoerder LTE met een containertrein afkomstig uit China passeert over de spoorlijn Deventer, foto: ANP

Steeds meer bedrijven mijden spoorvervoer door Rusland

Een goederentrein van vervoerder LTE met een containertrein afkomstig uit China passeert over de spoorlijn Deventer, Almelo, Hengelo, Oldenzaal, Bad Bentheim. De verbinding van 12.000 kilometer gaat van de Chinese stad Chengdu via Kazachstan, Rusland, Polen en Duitsland naar Tilburg.

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om de Nieuwe Zijderoute door Rusland te mijden als reactie op de invasie van Rusland in Oekraïne. Technisch gezien is het nog mogelijk om treinen door Rusland te laten rijden, maar moreel gezien is dit niet wenselijk, concludeert een groeiend rijtje bedrijven.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Majorie van Leijen

Majorie van Leijen is redacteur van SpoorPro.nl en het internationale vakblad voor professionals in het spoorgoederenvervoer RailFreight.com.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.