DB Cargo Belgium

DB Cargo Belgium rijdt vanaf nu met eigen licentie

De Belgische tak van spoorgoederenvervoerder DB Cargo rijdt sinds 14 juni volledig onder eigen licentie. Dat betekent dat DB Cargo Belgium nu een erkende spoorwegonderneming is in België. Het bedrijf startte haar activiteiten initieel onder Nederlandse vlag op 1 januari 2019. Inmiddels telt het bedrijf 194 medewerkers.

DB Cargo Belgium ontving in januari dit jaar al de noodzakelijke veiligheidscertificaten deel A en B, maar koos er voor om de opstart te laten samenvallen met het live gaan van nieuwe software. Het bedrijf ging hiervoor in zee met CRX Software voor de implementatie van het ERP-pakket RailCube. Dit systeem beheert de volledige productie van A tot Z en met Infoland voor Iprova als platform voor het veiligheidsbeheersysteem.

Antwerpse haven

De eerste trein reed op 14 juni vanaf de Duitse grens nabij Aachen tot Erquelinnes aan de Franse grens waar de collega’s van zusterbedrijf Euro Cargo Rail de trein overnamen. Met zijn aanwezigheid op de Belgische markt van goederentransport per spoor verzekert DB Cargo naar eigen zeggen een naadloze verbinding voor spoorgoederenverkeer richting België. Verder wil DB Cargo tegen het einde van het jaar zijn activiteiten in de haven van Antwerpen uitbreiden.

Lees ook:

Onderwerpen:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.