Beperkingen voor goederenvervoer in Denemarken na treinongeluk

Hollandse Hoogte /AP: Tim K. Jensen
People walk near damaged cargo compartments on a train parked near the Storebaelt bridge, near Nyborg in Denmark, Wednesday, Jan. 2, 2019. Danish police say several people have been killed in a train accident on a bridge linking the central islands of Zealand and Funen. Police did not provide further details about those killed or the number of people injured in Wednesday's incident, which took place about 8 a.m. local time. Danish media reported that a tarpaulin on a freight train hit a passenger train going in the opposite direction, prompting it to brake suddenly. (Tim K. Jensen/Ritzau Scanpix via AP)

De voorschriften voor het goederenvervoer per spoor in Denemarken zijn sinds begin deze week uit veiligheidsoverwegingen tijdelijk aangescherpt. Dat heeft het Deense Agentschap voor transport, bouw en huisvesting bekend gemaakt. De aanleiding hiervoor is het treinongeluk op 2 januari op de Grote Beltbrug, waarbij acht doden en zestien gewonden vielen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Beperkingen voor goederenvervoer in Denemarken na treinongeluk | SpoorPro.nl