Goederentrein botst op graafmachine, foto: Martien van Dam/SQ Vision Mediaprodukties

Botsing tussen goederentrein en graafmachine in Deurne

In Deurne is maandagochtend rond zes uur een goederentrein op een graafmachine gebotst. Dat gebeurde op een bewaakte spoorwegovergang aan de Griendtsveenseweg. Niemand raakte daarbij gewond. Vanwege het ongeluk is er geen treinverkeer mogelijk tussen Deurne en Blerick. Directeur Pier Eringa van ProRail is maandag ter plaatse gegaan en heeft laten weten geschrokken te zijn en alles op alles te zetten om treinen zo snel mogelijk weer te laten rijden.

De bestuurder van de graafmachine wist net op tijd wist te ontsnappen. Omroep Brabant meldt dat de motor van de graafmachine op de spoorwegovergang afsloeg. Omdat de bestuurder het voertuig niet meer aan de praat kreeg, redde hij zichzelf door uit het voertuig te springen. Daarna is de goederentrein op de graafmachine gebotst die helemaal in puin ligt. Beide bestuurders bleven ongedeerd bij het voorval.

Ongeluk

Door de aanrijding is de trein beschadigd en heeft het spoor flinke schade opgelopen. Voordat de totale schade goed kan worden opgenomen en met herstel begonnen kan worden, moet eerst het onderzoek ter plekke door politie, ProRail en de Inspectie Leefomgeving en Transport afgerond worden. ProRail kan nog niet aangeven hoe lang het herstel gaat duren.

Wel is duidelijk dat drie bovenleidingsportalen flink beschadigd zijn. Daarnaast is de spoorapparatuur bij de overweg beschadigd en is de grond en de spoorballast vervuild met diesel van de graafmachine en olie van de trein. De trein wordt eerst door weggesleept, waarna de schade aan het spoor definitief kan worden opgenomen.

Volgens ProRail heeft er zich sinds 1975 geen ongeval voorgedaan op de bewaakte spoorwegovergang aan de Griendtsveenseweg. Vanwege de aanrijding rijden er van en naar het station in Deurne bussen in plaats van treinen.

Botsing tussen goederentrein en graafmachine, foto: ProRail

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.