APM2-terminal aan de Rotterdamse haven, foto: Contargo

APMT2-terminal nu ook per spoor met Neuss verbonden

Foto: Contargo

De APMT2-terminal in de Rotterdamse haven is nu ook per spoor met Neuss nabij Düsseldorf verbonden. Op zondag 14 augustus stopte de ‘Neuss-Multimodal-Express’ goederentrein van Contargo voor het eerst bij deze terminal op de Maasvlakte 2.

De Neuss-Multimodal-Express is sinds begin dit jaar operationeel en doet ook de terminals van APMT 1, ECT Delta en Euromax aan. In Neuss is de Contargo-terminal in de Floßhafenstraße de bestemming. Twee keer per week vertrekt er zowel een trein uit Rotterdam, als uit Neuss.

Railshuttle

“Met deze directe railshuttle op APMT2 sluiten we naadloos aan op de nieuwe dienstregeling tussen Azië en Europa van het 2M-netwerk”, aldus Sijbrand Pot, sales director van Contargo. “Voor bijvoorbeeld verladers uit Noordrijn-Westfalen betekent dit een snellere transittijd naar onder andere Azië.” Het 2M-netwerk is een samenwerking tussen de rederijen van Maersk en MSC.

Het 2M-netwerk wijzigde op 1 mei het vaarschema tussen Azië en Europa, waarbij Rotterdam een sterkere positie met betrekking tot de ‘first port of call’ en ‘last port of call’ heeft gekregen. Dit betekent dat de Rotterdamse haven de eerste, dan wel laatste aanloophaven in Europa is, na- of voordat containerschepen naar Azië varen. Dit levert aanzienlijke tijdwinst op bij de import of export van goederen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.