Goederentrein, ketelwagens

Lekkende goederenwagon legt treinverkeer Haren tijdelijk stil

Het treinverkeer tussen Assen en Groningen heeft dinsdagavond enige tijd stilgelegen wegens een lekkende wagon van een goederentrein. Er lekte waterstofperoxide uit een wagon op het rangeerterrein van NedTrain bij Haren. Niemand raakte gewond. 

De omgeving werd uit voorzorg afgezet en het treinverkeer werd op last van de brandweer stilgelegd. De kleine hoeveelheid van de bijtende reinigings- en ontsmettingsvloeistof werd in bakken opgevangen.

Lekkage

Om reizigers op het traject Zwolle-Groningen tijdens de stremming op de plaats van bestemming te krijgen, zette de NS bussen in. Het rangeerterrein werd rond zeven uur door de brandweer vrijgegeven, waarna het treinverkeer weer langzaam op gang kwam.

Het ging om een kleine lekkage, zo heeft de brandweer laten weten. Mogelijk was de waterstofperoxide niet goed verpakt.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.