Bulgarije zoekt investeerders voor vrachtdivisie spoorwegen

De goederendivisie BDZ-Freight Services EOOD van de Bulgaarse spoorwegen gaat privatiseren. Het Bulgaars privatiseringsagentschap is op zoek naar investeerders en heeft een tender uitgeschreven.

Ook Nederlandse bedrijven die zich bezighouden met goederenvervoer per spoor en voldoen aan de tendervoorwaarden, kunnen meedingen, zo meldt Agentschap NL. BDZ-Freight Services EOOD biedt goederenvervoer per spoor aan in Bulgarije en in het buitenland. Het bedrijf huurt ook locomotieven en wagons voor het internationale goederenvervoer en onderhoudt dit materieel. Er werken ruim 4.000 mensen.

Licentie

Investeerders die willen inschrijven moeten de afgelopen tien jaar actief geweest zijn in het spoorgoederenvervoer. Verder geldt een inkomenseis van minimaal 40 miljoen euro per jaar gedurende de laatste drie jaar. De licentie voor de exploitatie van goederenvervoer is geldig tot 10 juli 2013.

Business Monitor International (BMI) publiceerde onlangs een rapport over ontwikkelingen en vooruitzichten voor het goederenvervoer in Bulgarije. Daarin voorziet het onderzoeksbureau voor de periode tot 2016 een jaarlijkse groei van gemiddeld 7,21 procent van het goederenvervoer per spoor.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.