Rechtstreekse railverbinding tussen Terneuzen en Kijfhoek

Vanaf maandag start DB Schenker met een directe, dagelijkse railverbinding tussen Terneuzen en Rotterdam Kijfhoek voor het vervoer van wagenladingen. Wekelijks is voorzien in vijf retourritten.

Hoewel DB Schenker al lange tijd een eigen vestiging heeft in Zeeuws-Vlaanderen ontbrak het nog aan doorgaande verbinding tussen die regio en de rest van Nederland. Vanaf maandag komt daar een einde aan. De nieuwe lijndienst maakt mogelijk dat treinen gaan rijden via Gent, Antwerpen en Roosendaal naar rangeerterrrein Kijfhoek bij Rotterdam. In Gent kunnen wagens bijgeplaatst of afgehaakt worden en zo aan te sluiten op het wagenladingennetwerk van B Logistics voor bestemmingen in België en Frankrijk.

Op Kijfhoek is er een aansluiting op het wagenladingnetwerk van DB Schenker naar andere bestemmingen in Nederland en andere landen als Duitsland en Italië. Met de nieuwe lijn wil het railtransportbedrijf klanten snellere verbindingen bieden met andere landen.

Diesellocomotieven

DB Schenker vervoert naar Zeeuws-Vlaanderen vooral chemische producten, staal, papier en cellulose. De trein wordt getrokken door twee diesellocomotieven, aangezien de sporen in Zeeuws-Vlaanderen geen bovenleiding hebben. Ze zijn voorzien van zowel het Nederlandse als Belgische treinbeveiligingssysteem.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.