Delft Campus

Spoorpro.nl lanceert seminar over de uitdagingen van elektrisch werken

De E-missie van de sector: wat zijn de uitdagingen en de oplossingen? Kenneth Steffers / SpoorPro

Om de CO2-uitstoot terug te dringen, wordt er in de spoorsector steeds vaker gebruikgemaakt van materiaal op stroom in plaats van brandstof. Maar die ‘wissel’ gaat niet zonder slag of stoot. Reden voor SpoorPro.nl om een seminar te organiseren over de uitdagingen van het elektrisch werken aan het spoor.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat en ProRail werken samen aan de uitvoering van het programma Schoon en Emissieloos Bouwen, vanuit de ambitie om in 2030 klimaatneutraal en circulair te werken. Emissieloos werken is daarvoor een belangrijke bouwsteen.

Dit gebeurt onder andere door het materieel dat op fossiele brandstof draait te vervangen door elektrisch materieel. “Daar komt evenwel veel bij kijken”, weet Lisanne Noorlander, programmamanager van Spoorpro.nl. “Denk aan de beschikbaarheid van netcapaciteit, voldoende laadpunten, een aangepaste planning – want het materieel moet wél blijven draaien – én de return on investment van elektrisch materieel.”

Experts

Om alle uitdagingen te bespreken en gezamenlijk te tackelen, is voor het eerstvolgende SpoorPro Seminar dan ook gekozen voor het thema ‘Elektrisch werken aan het spoor.’ Oftewel, de E-missie van de sector. Onder de sprekers bevinden zich experts als Peter van Schaik (programmamanager Emissieloos bouwen bij ProRail), Niels Poiesz van Green Power Solutions en Robert Galjaard van Strukton Rail.

Het evenement vindt plaats op 13 december in Amersfoort. Inschrijven kan via de website van het seminar; daar is ook meer informatie te vinden.

image002.gif

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

1 reactie op “Spoorpro.nl lanceert seminar over de uitdagingen van elektrisch werken”

Pierre Verhees|02.11.23|20:53

Beste redactie,
In het overzicht staat op de foto van dit item “GRATIS ARTIKEL”, maar als ik het wens te lezen word ik uitgenodigd een abonnement te onderschrijven !
Ergens klopt er iets niet …
Met vriendelijke groeten,
Pierre Verhees

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.