ICNG bij Hulten

ICNG-opleiding voor machinisten verlengd, dienstregeling blijft aangepast

NS heeft behalve voor de reguliere dienstregeling ook ICNG's nodig voor de opleiding van machinisten. Rob Dammers

Sinds begin dit jaar rijden er doordeweeks geen rechtstreekse intercity’s tussen Eindhoven en Den Haag. Reizigers die opstappen op Eindhoven, Tilburg en Breda dienen in Rotterdam over te stappen op een andere trein naar Den Haag. De gewijzigde dienstregeling blijft in februari nog drie weken van kracht.

De tijdelijke verandering in de dienstregeling heeft te maken met het feit dat de NS momenteel machinisten opleidt om op de nieuwe ICNG te mogen tijden. “Het is als bij een type-rating voor vliegtuigen”, vertelt NS-woordvoerder Arno Leblanc. “Om op de ICNG te mogen rijden, dienen machinisten een opleiding te volgen. Daarvoor hebben we natuurlijk ICNG’s nodig en we hebben er nog niet genoeg om ze in de normale dienstregeling te laten rijden én ze in te zetten voor de rijopleiding. De leverancier van de treinen loopt iets achter op schema, vandaar.”

Omdat de aanpassing in de dienstregeling geen al te grote problemen opleverde, besloot NS eind vorige week om de ICNG-opleiding en dus de aangepaste dienstregeling nog even door te trekken. “Er rijden veel treinen tussen Rotterdam en Den Haag, dus het leverde reizigers niet al teveel problemen op”, zegt Leblanc. “En omdat we straks veel machinisten nodig hebben die op de ICNG mogen rijden, hebben we besloten maar even door te pakken. Dit om te voorkomen dat we straks alle 99 ICNG’s binnen hebben, maar te weinig machinisten om erop te mogen rijden.” Naar verwachting geldt de reguliere dienstregeling weer vanaf 24 februari.

Tussen Rotterdam Centraal en Den Haag blijven wel Intercity’s rijden naar Den Haag HS en Den Haag Laan van NOI. Daarnaast rijdt er elk kwartier een sprinter naar Den Haag Centraal.

Lees ook:

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

Reageer ook

U bent ingelogd als ""

Indien dit onjuist is, kunt u uitloggen.

Nog maximaal tekens

ICNG-opleiding voor machinisten verlengd, dienstregeling blijft aangepast | SpoorPro.nl
ICNG bij Hulten

ICNG-opleiding voor machinisten verlengd, dienstregeling blijft aangepast

NS heeft behalve voor de reguliere dienstregeling ook ICNG's nodig voor de opleiding van machinisten. Rob Dammers

Sinds begin dit jaar rijden er doordeweeks geen rechtstreekse intercity’s tussen Eindhoven en Den Haag. Reizigers die opstappen op Eindhoven, Tilburg en Breda dienen in Rotterdam over te stappen op een andere trein naar Den Haag. De gewijzigde dienstregeling blijft in februari nog drie weken van kracht.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.