station Hoorn

Noord-Holland massaal in verzet tegen verschraling NS-dienstregeling

CC Creative Commons/Fantaglobe11

Diverse maatschappelijke organisaties in Noord-Holland hebben een manifest opgesteld waarin ze zich keren tegen de versobering van de NS-dienstregeling in hun provincie. De organisaties roepen inwoners en bedrijven in Noord-Holland op het manifest te ondertekenen, om het document als drukmiddel te kunnen gebruiken teneinde NS te bewegen af te zien van de voorgenomen afschaling. De provincie Noord-Holland en 19 gemeenten hebben in een brief aan NS hun woede, teleurstelling en onbegrip geuit over het voornemen van de vervoerder om de dienstregeling in de provincie per 10 december uit te hollen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

2 reacties op “Noord-Holland massaal in verzet tegen verschraling NS-dienstregeling”

Illya Vaes|16.10.23|16:13

Begint het langzamerhand te dagen dat de opdrachtgever (= Ministerie) in de Kernnetconcessie het gewenste bedieningsniveau moet EISEN van de concessiehouder in plaats van het aan de goedheid van een winstgericht bedrijf over te laten om meer te rijden dan geëist?
En niet door dat bedrijf laten aanpraten dat het dan meer moet kosten: take it or leave it, dan gaan we dat wel aanbesteden.

Rudolf Fabrie|17.10.23|08:47

@Illya Vaes
NS voldoet gewoon aan de eisen uit het huidige exploitatiecontract. Halfuurdiensten overdag en uurdiensten in de avond/weekend is wat er geëist wordt en dan moet je verder niet zeuren. Doen andere regio’s ook niet hoewel de diensten daar vaak nog veel slechter zijn.

De overheid eist zelf dat NS winst maakt en die zelfde overheid wil ook niet aanbesteden hoewel iedereen weet dat NS door zijn hoge personeelskosten duurder en minder efficiënt is dan de concurrentie.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Noord-Holland massaal in verzet tegen verschraling NS-dienstregeling | SpoorPro.nl
station Hoorn

Noord-Holland massaal in verzet tegen verschraling NS-dienstregeling

CC Creative Commons/Fantaglobe11

Diverse maatschappelijke organisaties in Noord-Holland hebben een manifest opgesteld waarin ze zich keren tegen de versobering van de NS-dienstregeling in hun provincie. De organisaties roepen inwoners en bedrijven in Noord-Holland op het manifest te ondertekenen, om het document als drukmiddel te kunnen gebruiken teneinde NS te bewegen af te zien van de voorgenomen afschaling. De provincie Noord-Holland en 19 gemeenten hebben in een brief aan NS hun woede, teleurstelling en onbegrip geuit over het voornemen van de vervoerder om de dienstregeling in de provincie per 10 december uit te hollen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

2 reacties op “Noord-Holland massaal in verzet tegen verschraling NS-dienstregeling”

Illya Vaes|16.10.23|16:13

Begint het langzamerhand te dagen dat de opdrachtgever (= Ministerie) in de Kernnetconcessie het gewenste bedieningsniveau moet EISEN van de concessiehouder in plaats van het aan de goedheid van een winstgericht bedrijf over te laten om meer te rijden dan geëist?
En niet door dat bedrijf laten aanpraten dat het dan meer moet kosten: take it or leave it, dan gaan we dat wel aanbesteden.

Rudolf Fabrie|17.10.23|08:47

@Illya Vaes
NS voldoet gewoon aan de eisen uit het huidige exploitatiecontract. Halfuurdiensten overdag en uurdiensten in de avond/weekend is wat er geëist wordt en dan moet je verder niet zeuren. Doen andere regio’s ook niet hoewel de diensten daar vaak nog veel slechter zijn.

De overheid eist zelf dat NS winst maakt en die zelfde overheid wil ook niet aanbesteden hoewel iedereen weet dat NS door zijn hoge personeelskosten duurder en minder efficiënt is dan de concurrentie.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.