Trein winters landschap

Vertragingen en stilstaande treinen door (winterse) storingen

Het treinverkeer ondervindt de nodige hinder van het winterse weer. PvL/Flickr/CC BY-ND 2.0

Sneeuw en gladheid leiden vanochtend tot vertraging op meerdere plaatsen in het land. Volgens de ANWB zijn de dagelijkse files langer dan gebruikelijk en leiden de weersomstandigheden hier en daar tot ongelukken en langzaam rijdend verkeer. Ook op het spoor zijn er vanmorgen problemen tijdens de ochtendspits. Onder meer rond Schiphol, Hilversum en Amersfoort rijden minder of geen treinen door wisselstoringen, die volgens de NS door het weer worden veroorzaakt.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

2 reacties op “Vertragingen en stilstaande treinen door (winterse) storingen”

Marc Busio|16.01.24|10:10

Is de trein doorgaans al geen realistisch alternatief voor de auto, met dit winterweer zijn de prestaties van dit vervoermiddel helemaal bedroevend. Uiteraard zijn dan de ´usual suspects´ ook weer van de partij. Op de lijn naar het noorden was het vorige week al dagenlang drama en, jawel hoor, ook nu ligt die er weer uren uit. Rijden over de HSL is al jarenlang een ware roulette en dat was ook gisterenavond weer het geval. En ach, naar Zeeland treinen, wie haalt het eigenlijk nog in zijn hoofd!

Patrick EHV|16.01.24|11:39

ProRail maakt zijn/haar beloftes over het winterhard maken niet waar. Natuurlijk wordt het weer minder zwaar, maar door het gebrek aan investeringen wordt het spoor wel kwetsbaarder. En een dagje sneeuw zal waarschijnlijk geen impact hebben op de KPIs van ProRail dat bonussen in gevaar komen. Nog een paar redenen om over te gaan naar een ZBO.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vertragingen en stilstaande treinen door (winterse) storingen | SpoorPro.nl
Trein winters landschap

Vertragingen en stilstaande treinen door (winterse) storingen

Het treinverkeer ondervindt de nodige hinder van het winterse weer. PvL/Flickr/CC BY-ND 2.0

Sneeuw en gladheid leiden vanochtend tot vertraging op meerdere plaatsen in het land. Volgens de ANWB zijn de dagelijkse files langer dan gebruikelijk en leiden de weersomstandigheden hier en daar tot ongelukken en langzaam rijdend verkeer. Ook op het spoor zijn er vanmorgen problemen tijdens de ochtendspits. Onder meer rond Schiphol, Hilversum en Amersfoort rijden minder of geen treinen door wisselstoringen, die volgens de NS door het weer worden veroorzaakt.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

2 reacties op “Vertragingen en stilstaande treinen door (winterse) storingen”

Marc Busio|16.01.24|10:10

Is de trein doorgaans al geen realistisch alternatief voor de auto, met dit winterweer zijn de prestaties van dit vervoermiddel helemaal bedroevend. Uiteraard zijn dan de ´usual suspects´ ook weer van de partij. Op de lijn naar het noorden was het vorige week al dagenlang drama en, jawel hoor, ook nu ligt die er weer uren uit. Rijden over de HSL is al jarenlang een ware roulette en dat was ook gisterenavond weer het geval. En ach, naar Zeeland treinen, wie haalt het eigenlijk nog in zijn hoofd!

Patrick EHV|16.01.24|11:39

ProRail maakt zijn/haar beloftes over het winterhard maken niet waar. Natuurlijk wordt het weer minder zwaar, maar door het gebrek aan investeringen wordt het spoor wel kwetsbaarder. En een dagje sneeuw zal waarschijnlijk geen impact hebben op de KPIs van ProRail dat bonussen in gevaar komen. Nog een paar redenen om over te gaan naar een ZBO.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.