overstap uit defecte trein

Defecte trein én defect spoor in het Noorden

De reizigers stapten tussen kwart over acht en half negen over op een andere trein die hen naar Zwolle vervoerde. Corina de Jongh

Het treinverkeer in het Noorden van Nederland werd woensdagmorgen geplaagd door malheur. Zo kwam er rond half acht een trein stil te staan tussen Assen en Zwolle, ter hoogte van Beilen. Even verderop is er sprake van defect spoor, tussen Meppel en Zwolle.

De stilgevallen trein betreft een DDZ, een dubbeldekker dus. Vanuit de trein wordt even voor acht uur gemeld dat de reizigers met een andere trein worden opgehaald. De reizigers worden vervolgens naar Zwolle gebracht. Van daaruit kunnen mensen hun reis vervolgen. Gaat die richting Utrecht, dan kan er overgestapt worden op een Intercity, die nog wél rijden tussen het Noorden en de Randstad. Tussen Meppel en Zwolle rijden er woensdagochtend minder treinen vanwege een gebroken spoorstaaf.

Corina de Jongh, directeur van Railforum, zat in de gestrande trein bij Beilen, maar inmiddels (half negen) in de evacuatietrein. “Vervelend natuurlijk, zo’n voorval. Met name voor de mensen die onderweg waren naar Schiphol en nu mogelijk hun vliegtuig missen. Het duurde even voordat we op de hoogte werden gebracht over wat er stond te gebeuren, maar Incidentenbestrijding van ProRail pakte het vervolgens zeer professioneel op. De evacuatie van de trein verliep vlot en vlekkeloos.” De kapotte trein zal worden weggesleept.

Dinsdag waren er ook al de nodige problemen in het Noorden. Toen reden er tussen Meppel en Steenwijk enkele uren geen treinen omdat een bovenleiding defect was. Dat had weer te maken met -jawel – koperdiefstal. Ook tussen Meppel en Zwolle reden dinsdagochtend een tijdje geen treinen. Dat werd veroorzaakt door een wisselstoring.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Defecte trein én defect spoor in het Noorden | SpoorPro.nl
overstap uit defecte trein

Defecte trein én defect spoor in het Noorden

De reizigers stapten tussen kwart over acht en half negen over op een andere trein die hen naar Zwolle vervoerde. Corina de Jongh

Het treinverkeer in het Noorden van Nederland werd woensdagmorgen geplaagd door malheur. Zo kwam er rond half acht een trein stil te staan tussen Assen en Zwolle, ter hoogte van Beilen. Even verderop is er sprake van defect spoor, tussen Meppel en Zwolle.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.