Rotterdam Centraal

Dubbele storing Rotterdam CS verholpen, treinen rijden weer

Station Rotterdam Centraal werd woensdagochtend getroffen door een stroomstoring. NS

Door een stroomstoring was het woensdag de hele dag een chaos van en naar Rotterdam Centraal Station. Inmiddels is de storing verholpen, maar tot ver in het middaguur ondervonden reizigers van en naar Rotterdam last van de storing, die volgens ProRail te maken had met een mankement in het elektrische beveiligingssysteem.

Omstreeks 08.45 uur werd er door NS een storing gemeld, die rond 09.30 uur weer verholpen leek. Echter was er onlangs weer een storing opgetreden, waardoor er opnieuw weinig tot geen treinverkeer mogelijk is van en naar Rotterdam Centraal. Inmiddels lijken de treinen rondom het middaguur weer langzaam op te starten.

Nadat om 08.45 uur melding werd gemaakt van een stroomstoring op Rotterdam Centraal, stuurde ProRail direct een aannemer ter plaatse om de storing te verhelpen. De aannemer wilde het elektriciteitssysteem op het station resetten, maar dat bleek niet nodig omdat de storing zichzelf spontaan oploste. De treinen konden daardoor rond 09.30 uur weer rijden.

Echter ontstond er niet lang daarna opnieuw een storing. “De aannemer was ermee bezig en toen alles weer leek te werken, schoot het systeem er door een nieuwe storing spontaan weer uit”, duidt Martijn de Graaf, woordvoerder bij ProRail tegenover SpoorPro. Volgens de zegsman ging het om een storing in het elektronische beveiligingssysteem. “Er rijdt momenteel niet veel, maar nog wel wat”, zei De Graaf daarover.

Later bleek dat graafwerkzaamheden een kabel hadden geraakt waardoor der storing kon ontstaan. Omdat het om een dubbele storing in het systeem ging, kon er niet direct een prognose worden gegeven over wanneer het treinverkeer weer hervat zou worden. Onder andere de trajecten tussen Rotterdam Centraal en Schiphol, Gouda en Schiedam werden flink getroffen door de storing. Volgens ProRail ging dat echter om een andere bijkomende storing.

Vaker storing Rotterdam Centraal

Het is niet de eerste keer dat Rotterdam Centraal wordt getroffen door een (stroom)storing, al zegt dat volgens ProRail niets over een specifiek station, omdat het op andere stations in Nederland ook vaker voorkomt dat er een storing optreedt. De hoofdstations van onder andere Amsterdam en Utrecht werden eerder ook al getroffen door storingen.

In februari 2021 zorgde een ICT-storing op de verkeersleidingspost van ProRail in Amsterdam en tegelijkertijd een stroomstoring bij netbeheerder Stedin in het centrum van Rotterdam ervoor dat het treinverkeer gedurende die dag ernstig was verstoord.

In juli 2022 strandden er nog 1000 tot 1500 reizigers op Rotterdam Centraal Station. Dat was eveneens vanwege een stroomstoring. Vier maanden later, in november 2022, moesten er 250 passagiers uit een tunnel worden geëvacueerd omdat bij Rotterdam The Hague Airport een passagierstrein vast kwam te staan vanwege een storing.

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Dubbele storing Rotterdam CS verholpen, treinen rijden weer | SpoorPro.nl
Rotterdam Centraal

Dubbele storing Rotterdam CS verholpen, treinen rijden weer

Station Rotterdam Centraal werd woensdagochtend getroffen door een stroomstoring. NS

Door een stroomstoring was het woensdag de hele dag een chaos van en naar Rotterdam Centraal Station. Inmiddels is de storing verholpen, maar tot ver in het middaguur ondervonden reizigers van en naar Rotterdam last van de storing, die volgens ProRail te maken had met een mankement in het elektrische beveiligingssysteem.

Omstreeks 08.45 uur werd er door NS een storing gemeld, die rond 09.30 uur weer verholpen leek. Echter was er onlangs weer een storing opgetreden, waardoor er opnieuw weinig tot geen treinverkeer mogelijk is van en naar Rotterdam Centraal. Inmiddels lijken de treinen rondom het middaguur weer langzaam op te starten.

Nadat om 08.45 uur melding werd gemaakt van een stroomstoring op Rotterdam Centraal, stuurde ProRail direct een aannemer ter plaatse om de storing te verhelpen. De aannemer wilde het elektriciteitssysteem op het station resetten, maar dat bleek niet nodig omdat de storing zichzelf spontaan oploste. De treinen konden daardoor rond 09.30 uur weer rijden.

Echter ontstond er niet lang daarna opnieuw een storing. “De aannemer was ermee bezig en toen alles weer leek te werken, schoot het systeem er door een nieuwe storing spontaan weer uit”, duidt Martijn de Graaf, woordvoerder bij ProRail tegenover SpoorPro. Volgens de zegsman ging het om een storing in het elektronische beveiligingssysteem. “Er rijdt momenteel niet veel, maar nog wel wat”, zei De Graaf daarover.

Later bleek dat graafwerkzaamheden een kabel hadden geraakt waardoor der storing kon ontstaan. Omdat het om een dubbele storing in het systeem ging, kon er niet direct een prognose worden gegeven over wanneer het treinverkeer weer hervat zou worden. Onder andere de trajecten tussen Rotterdam Centraal en Schiphol, Gouda en Schiedam werden flink getroffen door de storing. Volgens ProRail ging dat echter om een andere bijkomende storing.

Vaker storing Rotterdam Centraal

Het is niet de eerste keer dat Rotterdam Centraal wordt getroffen door een (stroom)storing, al zegt dat volgens ProRail niets over een specifiek station, omdat het op andere stations in Nederland ook vaker voorkomt dat er een storing optreedt. De hoofdstations van onder andere Amsterdam en Utrecht werden eerder ook al getroffen door storingen.

In februari 2021 zorgde een ICT-storing op de verkeersleidingspost van ProRail in Amsterdam en tegelijkertijd een stroomstoring bij netbeheerder Stedin in het centrum van Rotterdam ervoor dat het treinverkeer gedurende die dag ernstig was verstoord.

In juli 2022 strandden er nog 1000 tot 1500 reizigers op Rotterdam Centraal Station. Dat was eveneens vanwege een stroomstoring. Vier maanden later, in november 2022, moesten er 250 passagiers uit een tunnel worden geëvacueerd omdat bij Rotterdam The Hague Airport een passagierstrein vast kwam te staan vanwege een storing.

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.