Gaslekkage Nunspeet

Aantal uren geen treinverkeer Nunspeet vanwege gaslek door werkzaamheden

Aan de Industrieweg in Nunspeet ontstond een gaslek tijdens sondering werkzaamheden.Damian Ruitenga / News United

Bij ochtendwerkzaamheden aan de infra in Nunspeet is halverwege de morgen een hogedrukgasleiding geraakt. De situatie werd door de brandweer opgeschaald naar PRIO 1, de meest urgente categorisering. De leiding zou zijn geraakt bij sonderingswerkzaamheden. Het treinverkeer tussen Zwolle en Amersfoort werd een aantal uren stilgelegd en een transportleiding van 800 meter werd uit voorzorg van het gas afgehaald.

ProRail laat in een reactie aan SpoorPro weten de geraakte hogedrukgasleiding niet kwam door spoorwerkzaamheden. “Het was geen aannemer van ons, ook niet op ons terrein. De gasleiding lag wel binnen een straal van 100 meter van het spoor en daarom is op last van de brandweer het treinverkeer gestaakt geweest van ongeveer 10.30 tot 12.15 uur.”

De incidentenbestrijding van ProRail is wel kort ter plaatse geweest om de situatie in kaart te brengen. “Er was behoorlijk opgeschaald naar grip 1, dus het was wel een serieus probleem in Nunspeet”, aldus de zegsman.

Bouwbedrijf BAM Infra, dat in Nunspeet werkt aan de herinrichting van de stationsomgeving, laat tegenover zusterpublicatie Infrasite weten “geen aandeel in de werkzaamheden die het lek veroorzaakte” te hebben gehad. Vooralsnog blijft het onduidelijk hoe het gaslek dan wel is ontstaan. Netbeheerder Liander kan ook geen antwoord geven op die vraag.

Gaslek verholpen

Even rond het middaguur kwam het bericht dat Netbeheerder Liander het gaslek heeft verholpen. Het treinverkeer werd hierna kort na het middaguur weer hervat. Om de storing te kunnen verhelpen was niet alleen het spoor tijdelijk buitendienst gesteld, maar werd de volledige omgeving van de Industrieweg in Nunspeet afgezet, evenals een nabijgelegen supermarkt die moest worden ontruimd.

Lees ook:

U las zojuist één van de premium artikelen gratis.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Aantal uren geen treinverkeer Nunspeet vanwege gaslek door werkzaamheden | SpoorPro.nl
Gaslekkage Nunspeet

Aantal uren geen treinverkeer Nunspeet vanwege gaslek door werkzaamheden

Aan de Industrieweg in Nunspeet ontstond een gaslek tijdens sondering werkzaamheden.Damian Ruitenga / News United

Bij ochtendwerkzaamheden aan de infra in Nunspeet is halverwege de morgen een hogedrukgasleiding geraakt. De situatie werd door de brandweer opgeschaald naar PRIO 1, de meest urgente categorisering. De leiding zou zijn geraakt bij sonderingswerkzaamheden. Het treinverkeer tussen Zwolle en Amersfoort werd een aantal uren stilgelegd en een transportleiding van 800 meter werd uit voorzorg van het gas afgehaald.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: ,

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.